image
Sursa foto: gov.md

Premierul a înaintat lista noilor miniștri; Aureliu Ciocoi, readus la MAEIE

Premierul Ion Chicu a înaintat președintelui în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, propunerile de numire în funcție a noilor miniștri.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, pentru buna funcționare a Executivului, „dar mai ales pentru a avea certitudinea că aceste ministere vor lucra la capacitate maximă în perioada de elaborare și aprobare a bugetelor pentru anul viitor, se propune:

Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare

Anatol Usatîi, Ministrul Economiei și Infrastructurii

Aurel Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării

Lilia Pogolşa, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

În comunicat se mai spune că în eventualitatea acceptării candidaturilor propuse de către premier, noii membri ai Guvernului vor depune jurământul și vor intra în activitate pe parcursul zilei de astăzi.

Amintim că patru miniștri propuși de PD au fost revocați astăzi din funcție. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ce, sâmbătă, PD a anunțat că își va retrage miniștri din Guvern odată cu investirea președintelui, după alegerile de la 15 noiembrie.

Este vorba de ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, ministrul Apărării, Alexandru Pânzari, și ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic. De asemenea, ministrul de Externe, Oleg Țulea, și-a prezentat demisia în legătură cu numirea sa în funcția de ambasador al RM în Ungaria.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: