image
Sursa foto: Pavel Voicu//Facebook

Voicu, despre mușamalizarea dosarului nepotului lui Corneliu Furculiță: „Nu am făcut abuz de funcția deținută”

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a venit cu o reacție pe Facebook, după publicarea investigației jurnalistice în care acesta este vizat și acuzat de trafic de influență, și abuz de funcția și statutul pe care îl deține.

Pavel Voicu susține că informațiile sunt false și sunt menite să ducă în eroare opinia publică. Mai mult, Voicu afirmă că se va adresa instituțiilor competente pentru a face lumină în acest caz.

Publicăm mai jos integral reacția ministrului.

„În legătură cu informațiile publicate în mass media și învinuirile care îmi sunt aduse de unele persoane cu intenții de a denigra imaginea mea de ministru și a-mi implica numele în incidente în care nu sunt vizat, vin cu următoarea precizare:

Nu am fost implicat în acțiuni ilegale și nu am făcut abuz de funcția deținută în perioada activității de ministru și consider aceste materiale apărute în presă informații false menite să ducă în eroare opinia publică.

Există instanțe care pot verifica toate aceste detalii și care se pot expune pe cale legală, comunicând care totuși este situația reală a acestui caz, dacă am fost sau nu implicat și în calitate de ce. Ne vom adresa instituțiilor competente în acest sens și vom face lumină pentru a nu admite în continuare această manipulare mediatică în spatele căreia stau politicieni și oameni cu interese ascunse.

Totodată, voi insista asupra unei anchete care să verifice aceste interceptări telefonice, legalitatea lor și scopul. Este vizibilă interpretarea acestor comunicări și ruperea din context a unor informații, dar cu regret unele mijloace de informare nu au verificat cu atenție sursele pe care le au și interesele lor ascunse.

La necesitate, voi reveni cu unele informații suplimentare. Informați-vă calitativ și nu vă lăsați manipulați”, a scris Voicu pe Facebook.

Amintim că deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, sunt vizați într-o investigație jurnalistică care ar demonstra faptul că cei doi ar fi mușamalizat un dosar penal pornit pe numele unui nepot de-al deputatului Furculiță, care a fost prins beat la volan. Astfel, au fost făcute publice mai multe înregistrări audio cu discuțiile care ar fi avut loc între Sergiu Gorea, nepotului familiei Furculiță, soția deputatului, dar și cu ministrul de interne în care s-ar fi discutat mai multe scheme care ar fi fost puse la cale pentru ca individul de 28 de ani, originar din satul Răuțel, raionul Fălești, să scape basma curată.

Noutăţile partenerilor

comentarii: