image
Sursa foto: xconomy.com

Primul vaccin anti-Covid dezvoltat de occidentali este gata

Primul vaccin anti-Covid dezvoltat de occidentali este gata. Compania americană Pfizer anunță că a trecut de toate fazele de testare clinică și că serul a dovedit o eficiență de peste 90%. Grupul farmaceutic va cere autorizarea oficială de punere pe piață, pentru a putea începe producția.

Înainte de a primi autorizația de punere în vânzare a vaccinului, Pfizer trebuie să mai colecteze informații despre siguranța sa, pe care estimează că le va strânge până la finalul lunii. Însă concluzia studiilor clinice este că vaccinul are o eficiență dovedită împotriva virusului SARS-Cov-2, scrie Biziday.

Urmează ca autoritățile de reglementare americane să analizeze datele studiilor și să stabilească dacă serul poate sau nu să fie autorizat. Apoi, infrastructura de producție și distribuție trebuie să fie pusă la punct.

Pfizer și colaboratorul său german BioNTech sunt prima echipă care raportează rezultate finale pozitive, în urma celor trei faze de testare a unui vaccin împotriva coronavirusului. Zeci de mii de persoane au fost testate cu acest ser, din care au primit două doze. Grupul de control a fost vaccinat cu un placebo.

Comunitatea medicală se întreabă acum cât timp va dura protecția oferită de vaccin în fața coronavirusului sau dacă va provoca efecte secundare, care nu puteau fi descoperite pe durata testelor.

Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor din SUA estimează că țara va deține circa 20-30 de milioane de doze până la finalul anului, adică mai puțin de 10% din necesarul pentru vaccinarea întregii populații.

Primii vaccinați sunt cei din categoriile de risc, cadrele medicale și persoanele în vârstă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: