image
Sursa foto: Jurnal.md

Gata cu „conservele oligarhice”; Dodon sugerează că actualul Guvern va avea susținerea unei noi majorități după alegeri

Candidatul la funcția de președinte Igor Dodon nu mai pomenește de anticipate, deși în vara anului curent opta activ pentru organizarea cât mai rapidă a acestora. „Rămânem la convingerea că actualul Parlament s-a compromis, e format din mulți deputați transfugi și oameni ai oligarhiei, prin urmare acest Parlament trebuie resetat și curățat de conservele oligarhice” afirma Dodon pe 7 iulie, curent. Azi, după numirea și depunerea jurământului de către noii miniștri, Igor Dodon a dat asigurări că după alegeri actualul Guvern va avea parte de o susținere din partea unei majorități parlamentare pe „termen lung” și „suficient de puternică”.

„Preocuparea noastră după ce se termină aceste alegeri va fi să pornim și mai multe proiecte importante la care s-a lucrat intens în ultimele luni, proiecte ce țin de fortificarea sistemului medical, de creșterea siguranței și securității cetățeniilor, de continuarea creșterii veniturilor personalului medical, dar și a altor categorii de salariați” a menționat Igor Dodon în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de către noii miniștri.

„Am dorit să transmit acest mesaj pentru ca noii miniștri să înțeleagă că și-au asumat o responsabilitate pe termen lung, nu pe termen scurt, una în care vor trebui să-și valorifice tot potențialul profesional.

În ceea ce privește susținerea pentru Guvern, vă asigur că după alegeri guvernul va avea parte de o susținere suficient de puternică pentru a face față sarcinilor. Avem cel puțin 3 formule pe care lucrăm, pornind de la o alianță largaă până la diferite formule politice construite împreună cu partidele și deputații responsabili din Parlament”, a mai spus Dodon.

Anterior mai mulți comentatori politici și politicieni din opoziție au relevat că noua majoritate parlamentară e ca și făcută. Din ea fac parte cei 37 de deputați PSRM, opt deputați din fracțiunea Partidului Șor, cei din platforma „Pentru Moldova” și, posibil , neafiliații Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: