Ultima oră! Nume noi și vechi printre miniștrii prezentați de Ion Chicu pentru învestire. Vezi lista

Trei dintre miniștrii din Guvernul Ion Chicu, de până la formalizarea coaliției cu Partidul Democrat, vor reveni în funcții. Primul ministru vine cu două nume noi pentru Reintegrare și Educație.

Foto: UNIMEDIA

Premierul Ion Chicu a înaintat președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, propunerile de numire în funcție a noilor miniștri. Astfel, pentru buna funcționare a Guvernului, dar mai ales pentru a avea certitudinea că aceste ministere vor lucra la capacitate maximă în perioada de elaborare și aprobare a bugetelor pentru anul viitor, se propune:

Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare

Anatol Usatîi, Ministrul Economiei și Infrastructurii

Aurel Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării

Lilia Pogolşa, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării

În eventualitatea acceptării candidaturilor propuse de către Prim-ministru, noii membri ai Guvernului vor depune jurământul și vor intra în activitate pe parcursul zilei de astăzi.

Ion Chicu reiterează expresia gratitudinii sale pentru munca și atitudinea colegilor săi, care astăzi părăsesc componența Executivului.

Pe 7 noiembrie, liderul PD, Pavel Filip, a anunțat că formațiunea își va retrage miniștrii din cadrul Guvernului actual, imediat după învestirea în funcție a președintelui țării, ales în cadrul turului II al scrutinului prezidențial, care va avea loc pe 15 noiembrie.

Astăzi dimineață, premierul Ion Chicu a anunțat că îi demite pe cei patru miniștri ai PD și va veni cu noi candidaturi pentru funcțiile rămase vacante. Este vorba despre șefii de la Ministerul Educației, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Apărării și Biroul de Reintegrare. Ministrul de Externe a demisionat anterior și a fost numit ambasador în Ungaria.


Pub