Traseul Recordurilor Guinness în Republica Moldova, lansat la Ialoveni. Iată ce atracții turistice inedite include

„Traseul Recordurilor Guinness în Republica Moldova - 2020” a fost lansat, astăzi, în Ialoveni, la Galeria renumitului colecționar moldovean Petru Costin, cunoscut în întreaga lume pentru impresionanta sa colecție de potcoave și nu doar, tot el și fondator al Muzeului Serviciului Vamal.

Foto: captura foto

Evenimentul a avut loc de Ziua Internațională a Recordurilor Mondiale. Traseul Recordurilor Guinness este unic atât în Republica Moldova, cât și în lume și include cinci atracții turistice inedite - cea mai mare colecție de potcoave; cea mai mare colecție de vinuri subterane; cea mai mare hartă a Moldovei din monede; cea mai adâncă producție subterană de șampanie; cel mai lung traseu de turism vinicol subteran.

La lansare a participat și Președintele țării, Igor Dodon. „Republica Moldova are un potenţial turistic enorm care trebuie dezvoltat și valorificat la maximum. Sunt ferm convins că lansarea Traseului Recordurilor Guinness va stimula agențiile de turism și operatorii de turism să promoveze mai activ valorile culturale și turistice naționale, să valorifice potențialul turismului local la nivel regional și internațional”, a menționat șeful statului.

Petru Costin a înscris Moldova în Cartea Recordurilor Guinness, cu renumita sa colecție de potcoave. Deține zeci de colecții unice în lume și o galerie ce va fi prima din țară. Tot el a creat din monede cea mai mare hartă a Moldovei, dar și o impresionantă galerie la Ialoveni, care este deocamdată singura din țară. Mai multe despre colecționarul moldovean care a dus faima țării departe peste hotarele ei vedeți în reportajul realizat de UNIMEDIA.


Pub