Ultima oră! Azerbaidjanul recunoaște că a doborât, întâmplător, elicopterul rus

Autorităţile Republicii Azerbaidjan au recunoscut că au doborât un elicopter rus Mi-24. Ministerul de Externe a declarat că Azerbaidjanul își cere scuze față de partea rusă. De asemenea, au anunțat că sunt dispuși să plătească despăgubiri.

Foto: tvrain.ru

„Partea azeră își cere scuze față de partea rusă în legătură cu acest incident tragic, care este de natura unui accident și nu a fost îndreptat împotriva părții ruse", a declarat Ministerul de Externe citat de Interfax-Azerbaidjan.

Potrivit tvrain.ru, zborul cu elicopterul ar fi avut loc pe întuneric, la mică altitudine, în afara zonei de detectare a radarului de apărare aeriană și în imediata apropiere a frontierei armeno-azere, „în timp ce conflictele militare active continuă în zona conflictului armeno-azer din Nagorno-Karabakh..".Din această cauză, precum și „disponibilitatea sporită la luptă în legătură cu posibilele provocări ale părții armene”, s-a decis deschiderea focului pentru ucidere.

Autoritățile azere au exprimat condoleanțe familiilor membrilor echipajului uciși și au dorit victimelor o recuperare rapidă.

Anterior, Ministerul Apărării din Rusia a raportat că Mi-24 rus a fost doborât peste teritoriul Armeniei, lângă granița cu Azerbaidjanul. Doi membri ai echipajului au fost uciși, altul a fost dus la spital. Departamentul militar rus susține că elicopterul a însoțit un convoi la cea de-a 102-a bază militară rusă din Armenia.


Pub