Fostul ministru al Educației țintește un nou post. Igor Șarov candidează la funcția de rector al USM

După ce a fost revocat astăzi din funcție, deja fostul ministru al Educației anunță că și-a depus dosarul la concursul pentru funcția de rector al Universității de Stat din Moldova. „Facultatea pentru mine întotdeauna a fost cea de-a doua casă. Acum revin în cercetare”, a declarat Igor Șarov la „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Foto: MECC

„Eu o viață întreagă am activat în cadrul Facultății de Istorie a Universității de Stat din Moldova. În 1984 am devenit student și am trecut prin toate etapele: lector, lector superior, conferențiar universitar, prodecan de facultate, decan. Din 2013 am venit în serviciul de stat. Facultatea pentru mine întotdeauna a fost cea de-a doua casă. Acum revin în cercetare. Am depus deja dosarul”, a declarat Șarov.

Șarov a mai precizat că speră că experiența pe care am acumulat-o pe parcursul anilor să-l ajute să demonstreze colegilor de la universitate programul său electoral.

Igor Șarov a fost demis din funcție astăzi dimineață, iar ulterior au fost învestiți în funcție noi miniștri în cadrul Guvernului Chicu.

Noua ministră a Educației, Culturii și Cercetării, a devenit Lilia Pogolșa.


Pub