Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria municipiului Chişinău s-a alăturat campaniei „Global Climate Action Project”

   2637

Primăria municipiului Chișinău s-a alăturat campaniei „Global Climate Action Project", organizată de către World Wide Fund și NASA, cu susținerea Ambasadorului Păcii din partea ONU, Jane Goodall, președintele Higgins, Kumi Naidoo, dar și a oamenilor de știință și a personalităților publice cu renume mondial.

Prin această acțiune autoritățile își propun să schimbe comportamentul tinerilor și abordarea din societate prin educație cu privire la impactul schimbărilor climaterice și amenințările asupra mediului ambiant.

Astfel, în cadrul unui webinar internațional al Global Climate Action Project, primarul general, Ion Ceban, a adresat un mesaj video, alături de alte înregistrări transmise de președinți de state, prim-miniștri, reprezentanți ai caselor regale, manageri ai organizațiilor de mediu din întreaga lume etc., privind importanța participării în cadrul acestui proiect, pentru viitorul sustenabil atât de necesar orașului Chișinău.

Edilul capitalei a menționat că municipalitatea și-a propus prin aprobarea unor planuri și strategii să implementeze proiecte pentru transformarea urbei într-un oraș verde și durabil, făcând apel în acest sens la implicarea fiecărui cetățean.

„Orașul nostru va începe să-și măsoare amprenta climatică și să dezvolte un plan de acțiune climatic cuprinzător, prin educarea și motivarea implicării copiilor, tinerilor și a societății pentru protejarea mediului înconjurător", a declarat Ion Ceban.

În cadrul webinarului, din partea Republicii Moldova au participat şi 5 elevi de la un liceu din capitală alături de un profesor, acesta fiind și unul din cei 6 educatori selectaţi pentru a vorbi în direct, reprezentând continentul european.

Campania „Global Climate Action Project" a întrunit circa 10 milioane de tineri din 107 țări.