Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Livrarea agentului termic în municipiul Chișinău

   1664

Primăria municipiului Chișinău informează că toate instituțiile sociale din capitală: grădinițe, școli, licee, spitale, centre ale medicilor de familie etc., sunt conectate la sursa centralizată de agent termic. De asemenea, fondul de locuințe este asigurat cu căldură la capacitatea de 99%.

Situația asigurării locuințelor cu agent termic a fost discutată luni, în cadrul ședinței operative săptămânale a serviciilor municipale.

Primarul general, Ion Ceban a menționat că în adresa municipalității au parvenit mai multe plângeri de la cetățeni, familii cu copii mici, care spun că îngheață în locuințe și că serviciile nu iau atitudine. Astfel, edilul a solicitat ca subdiviziunile de profil, în comun cu furnizorul, să verifice toate adresele unde nu este căldură, pentru ca toți consumatorii să beneficieze de serviciu calitativ de termie.

La rândul său, directorul general al S. A. „Termoelectrica", Veaceslav Eni, a precizat că orașul este conectat la sursa centralizată, cu excepția a 18 blocuri de locuințe, care nu sunt conectate. „De săptămâna precedentă fiecare branșament al blocurilor era alimentat cu agent termic, astfel că mai departe responsabilitatea aparține gestionarului fondului locativ. Pe parcursul zilei de luni vor fi conectate la sursă încă 13 obiective, iar pentru restul 5 blocuri s-a solicitat conectarea către data de 11 noiembrie", a precizat directorul S.A. „Termoelectrica.

Veaceslav Eni a mai precizat că în perioada de conectare a obiectivelor la sistemul centralizat sunt înregistrate lovituri hidraulice, însă echipele „Termoelectrica" intervin prompt pentru soluționarea problemelor apărute, în conlucrare cu gestionarii fondului locativ și cu Direcția generală locativ-comunală și amenajare.