Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Daniela Socolovschi

Ştiri / Economic

09 Noi. 2020 / 11:45

Agricultorii vor primi ajutor financiar din partea statului

Statul va aloca suport financiar agricultorilor, inclusiv din contul asistenţei nerambursabile în valoare de 59,7 milioane de lei din partea Federaţiei Ruse, care a ajuns de curând pe contul Ministerului Finanţelor al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu după întâlnirea cu reprezentanţii conducerii de vârf a ţării.

„În următoarele luni vom aloca suport financiar agricultorilor, inclusiv din contul celor circa 60 de milioane de lei care au ajuns în contul trezorerial din partea Federaţiei Ruse. Mă bucur să ştiu că, în pofida calamităţilor, agricultorii au îndeplinit lucrările planificate pentru această perioadă. Semănatul culturilor de toamnă este în derulare. Nu ne rămâne decât să ne bucurăm şi să mulţumim agricultorilor că depun efort maxim să acopere siguranţa alimentară a ţării”, a subliniat prim-ministrul.

Menţionăm că, anterior, agricultorii au propus Guvernului Republicii Moldova şi Ministerului Agriculturii o serie de revendicări. Printre acestea se numără identificarea mijloacelor financiare pentru alocarea compensaţiilor agricultorilor, afectaţi la grupa doua a culturilor agricole în mărime de cel puţin 3000 lei per hectar afectat, restituirea agricultorilor, începând cu anul 2021, după modelul ţărilor UE, accizul pentru motorina procurată în scopul efectuării lucrărilor agricole etc. 

Comentarii