22:14:28 19.04.2024
Stiri

Miniștrii delegați de PD au fost DEMIȘI. Dodon a semnat decretele de revocare din funcție, iar premierul Chicu a găsit deja ÎNLOCUITORI pentru Șarov, Lesnic, Pînzari, Țulea și Sergiu Răilean

Actualitate 09.11.2020 09:21 Vizualizări3017 Autor: Ziarul National
Miniștrii delegați de PD au fost DEMIȘI. Dodon a semnat decretele de revocare din funcție, iar premierul Chicu a găsit deja ÎNLOCUITORI pentru Șarov, Lesnic, Pînzari, Țulea și Sergiu Răilean


Miniștrii delegați de Partidul Democrat (PD) în Guvernul Chicu au fost demiși astăzi din funcție. Este vorba despre ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, vicepremierul Cristina Lesnic și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea.

Candidatul „independent” Igor Dodon a ieșit concediu pentru o zi ca să semneze decretele de demisie, a declarat premierul Ion Chicu, după întrevederea săptămânală cu participarea spicherului și a șefului statului.

Potrivit lui Ion Chicu, aceste demisii se impun în urma anunțului PD de a se retrage de la guvernare „după învestirea președintelui”. Totuși, premierul a remarcat că Guvernul nu poate să activeze în aceste condiții în următoarele săptămâni.

„Astăzi am analizat situația după ce PD a luat decizia de a se retrage de la guvernare. Nu pot să accept poziția că acești colegi se vor retrage din Guvern la o etapă oarecare. Asta provoacă incertitudine. În condițiile dificile în care ne aflăm, nu putem lăsa acest proces așa. În acest context, astăzi am avut o discuție cu acești colegi miniștri. I-am informat că, pentru a evita incertitudinea, voi ieși cu propunerea de revocare din funcție. Aceste revocări au fost semnate deja”, a precizat Ion Chicu.

Premierul Chicu a promis că astăzi vor fi numiți în funcții alți miniștri.

„Acești miniștri vor fi înlocuiți astăzi. Voi veni cu propuneri de noi miniștri. Urmează să mai discut cu acești candidați. Mie nu-mi rămâne decât să le mulțumesc foștilor miniștri pentru activitatea din Guvern”, a conchis Ion Chicu.

De menționat că PD a decis sâmbătă să rămână neutru și în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Totodată, democrații au hotărât să-și retragă miniștrii din Guvernul Chicu după învestirea președintelui ales.

„Vom menține neutralitatea și în turul II al alegerilor prezidențiale. Membrii și simpatizanții noștri să voteze conform valorilor pe care le împărtășesc. Imediat după învestirea președintelui ales, o să ne retragem reprezentanții din Guvern, pentru a oferi posibilitatea acestuia să-și construiască o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, respectând votul exprimat de cetățeni. PD invită toate partidele democratice la dialog, pentru a identifica o echipă guvernamentală reprezentativă capabilă să depășească criza și să lupte împotriva pandemiei”, a spus Pavel Filip, după ședința comună a Biroului Executiv al PD cu președinții Organizațiilor Teritoriale ale PD.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md