17:59:48 25.04.2024
Stiri

Angela Merkel: Vor exista restricţii până când 70% din populaţie va avea imunitate la SARS-CoV-2

Actualitate 09.11.2020 10:44 Vizualizări851 Autor: Ziarul National
Angela Merkel: Vor exista restricţii până când 70% din populaţie va avea imunitate la SARS-CoV-2


Cancelarul german, Angela Merkel, a vorbit duminică, 08 noiemrbie despre măsurile de restricție impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19. Merkel a insistat că este important ca o parte dintre acestea să fie menţinute în Germania până când între 60% şi 70% din populaţie va avea imunitate la noul coronavirus de tip SARS-CoV2, transmite EFE și b1tv.ro.

Cu această ocazie, Merkel a recunoscut că unele dintre restricțiile introduse în noiembrie sunt ”amare şi dure”, dar necesare pentru a ţine sub control criza sanitară de Covid-19.

„Ştim de la alte epidemii că virusul a fost mai mult sau mai puţin învins când între 60% sau 70% din populaţie a avut imunitate, fie pentru că (oamenii) s-au vindecat, fie pentru că au fost vaccinaţi. Atunci pot fi ridicate toate restricţiile. Până atunci trebuie să trăim cu unele restricţii impuse de virus”, a explicat Merkel.

Cancelarul nu a indicat niciun orizont de timp cu privire la ridicarea măsurilor de restricţie, dar şi-a exprimat speranţa că „în curând” primele vaccinuri vor fi autorizate.

De la debutul crizei sanitare și până în momentul de față, în Germania, s-au infectat până în jur de 660.000 de oameni, ceea ce reprezintă aproximativ 0,8% din populaţie, conform EFE.

În continuare, Merkel a explicat că va începe perioada de vaccinare după un plan definitivat în prezent de guvernul federal şi de cele 16 landuri, cu sprijinul tehnic al mai multor organisme independente, precum comisia permanentă pentru vaccinuri, Academia de Ştiinţe Leopoldină şi Comisia Etică.

Mai mult decât atât, Merkel a menţionat că, în primă fază vor fi vaccinaţi lucrătorii din căminele de bătrâni, medicii şi persoanele care fac parte din categoriile de risc, „care sunt mulţi în ţara noastră”.

Procesul de vaccinare va depinde de numărul vaccinurilor disponibile şi de perioada de imunitate pe care o generează. În orice caz, nimeni nu va fi obligat să se vaccineze.

„Va fi decizia fiecăruia”, a insistat cancelarul german.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md