11:21:51 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu NU mai merge la dezbateri electorale cu „istericul” Igor Dodon: „Să nu mai pierdem timpul cu un om PRĂPĂDIT” care „a ajuns direct în glod”

Actualitate 09.11.2020 10:55 Vizualizări1674 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu NU mai merge la dezbateri electorale cu „istericul” Igor Dodon: „Să nu mai pierdem timpul cu un om PRĂPĂDIT” care „a ajuns direct în glod”


Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, nu va participa la nicio dezbatere electorală cu contracandidatul său Igor Dodon, pe care l-a așteptat în turul întâi la un asemenea eveniment.

Maia Sandu a declarat astăzi, într-un briefing de presă, că, în ultimele zile, Igor Dodon ar fi devenit „isteric”, ar opera numai cu „minciuni” și a ajuns „direct în glod”.

Candidata a mai spus că „singura dezbatere pe care poate s-o aibă Igor Dodon este cea cu procurorii” și a anunțat că va insista, după ce va ajunge președinte, ca acesta să fie tras la răspundere pentru schemele de corupție în care ar fi fost implicat.

De asemenea, Maia Sandu a enumerat zece „acțiuni antisărăcie” pe care le va întreprinde din funcția de șef al statului, printre acestea numărându-se reducerea cheltuielilor de la Președinție și din alte instituții publice, declararea corupției ca fiind pericol de securitate națională, deblocarea relațiilor cu partenerii internaționali etc.



Declarația Maiei Sandu:

Am văzut cu toții în ultimele zile cum Dodon a ajuns în ultimul hal, a coborât direct în glod. E isteric, țipă la oameni, toarnă minciuni cu găleata, îi sperie cu falsuri, îi amenință, învrăjbește societatea, împroașcă ură și venin în toate părțile. Să nu mai pierdem timpul cu un om prăpădit, panicat, speriat și singur, care s-a băgat în glod și încearcă să ne tragă pe toți acolo.

În primul rând, vreau să-mi cer scuze de la toți cetățenii – de la cei de acasă și de la cei din diasporă – că sunt obligați să asculte în această campanie toate aceste prostii și mârșăvenii. De asemenea, îmi exprim regretul față de funcționarii statului, primari, angajații la stat care sunt șantajați, amenințați să aducă liste, semnături, garanții.

Igor Dodon, e rușinos să umilești oamenii în așa hal! E rușinos să-ți bați joc de oameni, să-i minți și șantajezi, doar pentru că tu te-ai speriat. Toți cetățenii merită respectați, indiferent ce opțiuni politice au. Vă promit că toată această batjocură o să se termine în câteva zile. După 15 noiembrie nimeni nu va îndrăzni să vă impună să mergeți împotriva convingerilor voastre.

Cetățenii cer răspunsuri concrete și soluții reale, nu mizerie turnată la televiziuni, în ziare și conferințe de presă. Am insistat să avem o dezbatere publică în fața oamenilor pe subiecte de interes național – probleme economice, depășirea crizei sanitare, combaterea corupției și sărăciei. Dar ori de cât ori este chemat să discute probleme serioase, Igor Dodon nu face altceva decât să mai arunce 3 minciuni într-o propoziție. Ori de câte ori este întrebat cu ce s-a ocupat în acești 4 ani, el lansează falsuri ca să sperie lumea și să nu-i mai ceară nimeni socoteală. El este slab și panicat, el nu poate nici răspunde, nici rezolva probleme, el poate doar otrăvi poporul cu minciuni.

Cu un asemenea personaj nu mai avem ce discuta. Să se bălăcească de unul singur în glodul în care a coborât. Singurele dezbateri pe care le mai poate avea sunt cele cu procurorii: despre actele de corupție, schemele în care este implicat, trădarea de țară, furturile și vestitul „kuliok”. După alegeri voi cere insistent să fie anchetat pentru toate abuzurile pe care le-a comis.

Avem nevoie de un președinte care respectă oamenii, nu de unul care vrea să le obțină voturile amăgindu-i și speriindu-i. Eu voi fi Președintele tuturor, indiferent pe cine ați votat, indiferent de limba vorbită sau opțiunile politice. Voi lupta doar împotriva hoților și voi apăra oamenii cinstiți. Ziua de 15 noiembrie este ziua schimbării. Ziua în care vom începe să ne construim un viitor bun aici, acasă.

Dodon rămâne în trecut. Noi trebuie să ne concentrăm pe problemele prezentului și pe planurile de viitor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md