06:47:56 25.04.2024
Stiri

Premierul Chicu speră să semneze noul program cu FMI „la începutul lunii decembrie”: Asistență de 558 de milioane de dolari timp de trei ani

Actualitate 09.11.2020 12:58 Vizualizări982 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu speră să semneze noul program cu FMI „la începutul lunii decembrie”: Asistență de 558 de milioane de dolari timp de trei ani


Premierul Ion Chicu își dorește ca proiectul care prevede consolidarea independenței Băncii Naționale a Moldovai (BNM), aprobat săptămâna trecută de Guvern, să fie votat rapid de către Parlament.

Șeful Guvernului a anunțat astăzi că proiectul a fost înaintat spre aprobare în Parlament și și-a exprimat speranța ca acesta să fie examinat și votat, astfel încât noul program cu FMI, care prevede o asistență de 558 de milioane de dolari, să poată fi semnat cât mai curând.

CITIȚI și Acordul cu FMI, în AER. Fost ministru al Finanțelor: „Autoritățile au izolat și au lipsit iar R. Moldova de resurse financiare importante, dar și de previzibilitate până la sfârșit de an”

„Am solicitat ca Parlamentul să examineze acest proiect, dar și numirea viceguvernatorilor Băncii Naționale, astfel ca până la 20 noiembrie Republica Moldova să poată raporta FMI-ului despre îndeplinirea tuturor condițiilor preventive. Acest lucru ne va permite să încheiem noul program cu FMI, pentru o perioadă de 3 ani, la începutul lunii decembrie”, a menționat Ion Chicu, după întâlnirea de astăzi cu Igor Dodon și Zinaida Greceanîi.

Menționăm că Parlamentul nu s-a mai întrunit în ședință plenară de aproape două luni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md