06:26:32 20.04.2024
Stiri

„ECO ALERT”: Încălcările din domeniul mediului vor putea fi raportate on-line

Actualitate 09.11.2020 14:41 Vizualizări796 Autor: Ziarul National
„ECO ALERT”: Încălcările din domeniul mediului vor putea fi raportate on-line


Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în colaborare cu Centrul Național de Mediu (CNM) au lansat, astăzi, platforma Națională „ECO ALERT”, un serviciu electronic ce oferă posibilitatea reclamării problemelor de mediu.

Serviciul permite cetățenilor să sesizeze rapid Inspectoratul pentru Protecția Mediului (IPM) despre problemele de mediu și despre utilizarea irațională a resurselor naturale în Republica Moldova.

Șeful IPM, Gheorghe Manjeru, a promis, în cadrul evenimentului, că Inspectoratul pentru Protecția Mediului „va interveni prompt pentru a combate încălcările legislației de mediu, în timp ce cetățenii vor putea urmări online și vor recepționa notificări despre procesul de remediere a situației”.

„Scopul primordial al proiectului este de a sensibiliza opinia publică și de a responsabiliza cetățenii în domeniul protecției mediului. Sperăm că inițierea acestei colaborări cu IPM va facilita soluționarea problemelor de mediu din țara noastră. Totodată, îndemnăm tinerii să raporteze sporadic problemele de mediu și să cultive responsabilitatea și implicarea participativă”, a declarat Ina Coșeru, președintele CNM.

Pentru a efectua sesizări, cetățenii sunt îndemnați să acceseze platforma online (www.ecoalert.md) și aplicație mobilă ECO ALERT, care poate fi descărcată de pe App Store și GooglePlay, fiind disponibilă pe desktop și în versiunea mobile.

„Aduc mulțumiri Guvernului Suediei și Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională. Mizăm pe faptul că platforma va deveni un instrument util pentru societate și va spori spiritul civic al cetățenilor, iar sesizările problemelor de mediu vor fi înregistrate în timp real”, a declarat, în cadrul conferinței de lansare a acestui serviciu, secretarul de stat al MADRM, Maxim Popov.

Platforma EcoAlert a fost dezvoltată în cadrul proiectului „Green Moldova” care este realizat de Centrul Naţional de Mediu în cadrul programului de Granturi Mici (PGM) „Cetățeni activi pentru protecția mediului”, gestionat de EcoContact, cu suportul financiar al Guvernului Suediei (Embassy of Sweden in Chisinau), în baza acordului semnat cu Agenția de Dezvoltare Internațională a Suediei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md