03:21:51 19.04.2024
Stiri

OPINIE // Dodon, înțelegeri cu Plahotniuc și Șor. „De ce iar Gaiciuc și Ciocoi? Sunt, ca și Chicu, niște MARIONETE, pe care Dodon le scoate repede din sertar și tot atât de repede le poate retrage... Când îi va băga în sertar?”

Actualitate 09.11.2020 15:12 Vizualizări2288 Autor: Ziarul National
OPINIE // Dodon, înțelegeri cu Plahotniuc și Șor. „De ce iar Gaiciuc și Ciocoi? Sunt, ca și Chicu, niște MARIONETE, pe care Dodon le scoate repede din sertar și tot atât de repede le poate retrage... Când îi va băga în sertar?”


„Demiterea miniștrilor Partidului Democrat (PD), cu cinci zile înainte ca ei să se retragă benevol de la guvernare, se vrea, probabil, o demonstrație de forță, de „tătuc” autoritar din partea lui Dodon, dar arată ca o banală criză de nervi, ca o reacție isterică într-o situație critică pentru el, când simte că îi fuge pământul de sub picioare”, comentează editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru demisiile, dar și numirile de astăzi din Guvern.

Potrivit editorialistului nostru, această mișcare e o dovadă că Dodon nu și-a venit în fire după înfrângerea din primul tur.

„Cine ar putea crede că inițiativa demiterii îi aparține lui Chicu? Poate doar Chicu. Dodon a făcut astfel o mișcare greșită, a umilit PD-ul, care ocupase o poziție „neutră” în alegeri, nu le recomandase membrilor de partid și simpatizanților să voteze pentru un candidat sau altul. Acum „neutralitatea” PD nu mai are niciun rost, devine ridicolă, rușinoasă. Candidatul socialist „independent” și-a făcut-o cu mâna lui, căci primarii PD nu sunt o forță de neglijat în campania electorală. Mă miră însă reacția placidă a liderilor PD”, spune Nicolae Negru.

Sursa citată a încercat să explice de ce Dodon a mizat și de această dată pe miniștrii Aureliu Ciocoi și Victor Gaiciuc, care au făcut anterior declarații scandaloase.

„De ce iarăși Ciocoi, Gaiciuc etc.? Fiindcă alții nu există în PSRM. Anturajul lui Dodon e selectat după chipul și asemănarea sa. Sunt, ca și Chicu, niște marionete, pe care Dodon le scoate repede din sertar și tot atât de repede le poate retrage, cum a și procedat în noiembrie 2019. Când îi va băga din nou în sertar? Depinde de rezultatul turului doi al alegerilor prezidențiale, dar și de înțelegerea dintre Plahotniuc-Dodon-Șor, care, iată, începe să se manifeste. Dacă nu exista o asemenea înțelegere, Dodon ar fi cumpănit mai bine, nu s-ar fi grăbit să scape de miniștrii PD”, a precizat Nicolae Negru.

Și faptul că Dodon a declarat astăzi că noii miniștri sunt numiți pe termen lung și că Guvernul va fi sprijinit de „o majoritate solida” demonstrează o înțelegere cu Plahotniuc și Șor.

„Această declarație că miniștrii sunt numiți pe „termen lung” confirmă existența unei înțelegeri dintre Dodon, Plahotniuc și Șor. Probabil, Andrian Candu nu a dorit să participe și a fost „părăsit” de majoritatea deputaților”, a conchis Nicolae Negru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md