23:59:35 28.03.2024
Stiri

Hantavirus: virusul cu simptome similare COVID-19

Actualitate 09.11.2020 19:22 Vizualizări1031 Autor: Ziarul National
Hantavirus: virusul cu simptome similare COVID-19


O femeie din Colorado s-a confruntat cu simptome specifice COVID-19, dar ulterior a fost diagnosticată de către medici cu hantavirus.

În vremurile pe care le trăim, respirăm ușurați atunci când suntem testați negativ de noului coronavirus. Nu este și cazul lui Sue Ryan, o femeie din Statele Unite care s-a confruntat cu probleme mai serioase- hantavirus.

Abia întoarsă acasă de la camping, Ryan a început să se confrunte cu simptome care au făcut-o să creadă că are COVID-19. Aceasta le-a povestit jurnaliștilor de la postul local KDVR Fox 31 Denver că s-a confruntat cu dureri de cap, febră mare și dificultatea de a respira. Toate simptomele similare noului coronavirus. Când a decis să-și facă testul, surpriza a fost ca acesta să iasă negativ. Simptomele s-au agravat, motiv pentru care s-a întors la spital pentru a repeta testul care, din nou, a ieșit negativ. După mai multe investigații, medicii au diagnosticat-o cu hantavirus.

Hantavirusul: ce este?

Hantavirusul este o familie de virusuri care se transmit pri aer, informează Centrul de Prevenție și Control al Bolilor. Infecțiile cu hantavirus pot produce diferite boli, precum sindromul pulmonar Hantavirus (HPS), produs de un hantavirus din America sau febră cu sindromul renal, care este rezultatul unui hantavirus din Europa și Asia. În ultimii 10 ani, două mari infectări cu hantavirus s-au produs în Statele Unite, o dată când au fost confirmate 10 cazuri de infectări în august 2012 și în ianuarie 2017, cu 17 cazuri din șapte state. În acest an, un bărbat din China a murit de hantavirus.

Citiți continuarea articolului pe csid.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md