(foto, video) „O seamă de cuvinte” din turul II al campaniei prezidențiale. Declarațiile candidaților la funcția de președinte

My Post (19)

Continuăm cu rubrica „O seamă de cuvinte” din campania prezidențială, de data aceasta pentru turul II al alegerilor. În articolul de astăzi vă prezentăm declarațiile din zilele de 6, 7 și 8 noiembrie 2020, făcute pe rețelele de socializare de către candidații Maia Sandu și Igor Dodon în campania pentru turul secund al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 15 noiembrie, curent.

Amintim că echipa #diez va selecta zi de zi de la fiecare candidat „o seamă de cuvinte” din campania prezidențială, raportate la planurile și promisiunile pe care le fac aceștia.

# Igor Dodon, Adunarea Cetățenilor

6 noiembrie

„Cunosc problemele cu care se confruntă mediul academic din țara noastră și le voi soluționa. I-am asigurat pe academicieni cu tot sprijinul echipei noastre în implementarea proiectelor menite să asigure modernizarea și reformarea Academiei de Științe.”

7 noiembrie 

„Am discutat un șir de chestiuni de actualitate. Le-am mulțumit colegilor pentru munca depusă și susținere și i-am îndemnat să fie activi și în turul II al scrutinului prezidențial.
Oamenii noștri sunt optimiști, ne susțin din tot sufletul, iar noi vom continua cu perseverență lucrurile bune începute!”

8 noiembrie

„Toți sunt optimiști, toți sunt convinși de victoria noastră. Dar oare poate fi altfel? Comunicarea cu oamenii îmi dă energie, îmi dă puteri. Vreau să le mulțumesc încă o dată tuturor celor care au venit să mă susțină. Apreciez faptul că suntem o echipă! Împreună vom învinge la alegeri, împreună vom lucra pentru binele Moldovei. Împreună vom reuși!”

# Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate

6 noiembrie

„Oamenii de afaceri trebuie lăsați să lucreze și să fie încurajați să-și crească afacerile pentru a crea locuri de muncă. Guvernul pe care l-am condus a oprit schemele de corupție și a început a curăța instituțiile statului, eliminând presiunea de pe antreprenori. Voi continua să insist pe orientarea instituțiilor statului spre sprijinul oamenilor de afaceri, nu împotriva lor. Voi exercita prerogativele președintelui într-un mod care să asigure predictibilitate și calitate a legilor și obiectivitatea actului de justiție.
În pandemie, s-a văzut că în țările în care politicienii sunt corecți și lucrează pentru oameni companiile s-au descurcat mult mai bine, fiecare afacere și fiecare familie au primit ajutor.
E vremea să alegem la conducere persoane responsabile și competente, care apără și sprijină oamenii de afaceri cinstiți.”

7 noiembrie 

„Puterea este în mâinile oamenilor și oamenii ne spun clar că vor o schimbare spre bine, că e vremea să creăm un stat funcțional și prosper.”

8 noiembrie

„Pe 15 noiembrie, mergem în număr cât mai mare la vot și începem schimbarea mult așteptată – crearea unui stat funcțional care lucrează în interesul cetățenilor. Puterea e în mâinile voastre, oameni buni!”

Menționăm că declarațiile făcute de politicieni, regăsite în acest articol, au fost făcute în zilele de 6, 7 și 8 noiembrie 2020.


Reamintim că, în data de 1 noiembrie, în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri prezidențiale. În cursa electorală s-au înscris șase candidați și două candidate: Maia Sandu (PAS), Igor Dodon (independent, susținut de PSRM), Andrei Năstase (Platforma DA), Renato Usatîi (Partidul Nostru), Violeta Ivanov (Partidul „ȘOR”), Octavian Țîcu (PUN), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA), Tudor Deliu (PLDM).

După procesarea tuturor proceselor-verbale din primul tur, Maia Sandu a devenit candidata cu cele mai multe voturi acumulate. Pe locul doi s-a clasat Igor Dodon, iar pe poziția a treia – Renato Usatîi.

Conform rezultatelor obținute, Maia Sandu și Igor Dodon se duelează în turul II al alegerilor prezidențiale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente