Premierul Chicu anunță revocarea și schimbarea miniștrilor din Partidul Democrat

Anticoruptie.md
09/11/2020

După ce Pavel Filip a declarat sâmbătă că va retrage din Guvern cinci miniștri ai PD după turul II al alegerilor prezidențiale, premierul Chicu anunță luni revocarea acestora și numirea altor șefi de ministere până la sfârșitul zilei.

„Voi revoca miniștrii PD din funcție chiar azi, nu după turul II. Tot azi pe parcursul zilei voi veni cu alte propuneri pentru cele cinci ministere. Nu trebuie să lăsăm elemente de incertitudine și politicul să influențeze activitatea executivă", a precizat în dimineața zilei de luni prim-ministrul Ion Chicu.

Cei cinci miniștri revocați din funcție sunt ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lisnic și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, numit recent ambasador în Ungaria.

Precizăm că după ședința de sâmbătă a biroului politic al PD, care a votat aproape în unanimitate declarația în care se spune că democrații vor menține neutralitatea în raport cu alegerile prezidențiale, președintele PD, Pavel Filip a declarat că va retrage miniștrii PD din Guvernul Chicu după turul II al alegerilor prezidențiale.

Partidul Democrat a obținut cinci portofolii de ministru în luna martie curent, după formarea noii alianțe cu Partidul Socialiștilor. Despre interesele miniștrilor numiți pe timp de criză, vizați anterior în anchete ale jurnaliștilor de investigație, citiți aici.

 

Anticoruptie.md
09/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii