Coronavirus în instituțiile de învățământ // Peste 4.000 de elevi se află în autoizolare

Irina Odobescu
09/11/2020
MECC

Numărul elevilor testați pozitiv la Covid-19 a scăzut la 227, iar 4.386 de discipoli se află în regim de autoizolare. În același timp, șase instituții de învățământ și 53 de clase activează la distanță din cauza carantinei.

Datele prezentate luni arată că 300 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în timp ce 234 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 73 de persoane, iar alte 89 se află în autoizolare.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a raportat într-un comunicat că în învățământul profesional tehnic, în perioada 2 - 5 noiembrie, au fost înregistrați 21 de elevi și șase profesori testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2. În perioada menționată, încă 10 grupe de elevi au fost plasate în autoizolare.

În învățământul superior, săptămâna trecută încă 20 de studenți au fost diagnosticați cu Covid-19, iar 104 studenți se află în autoizolare. 11 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar în autoizolare se află 518. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate trei persoane.

Din numărul total de 1.398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1.303 grădinițe. Actualmente, 11 instituții și 28 grupe de copii se află în carantină. Nouă copii sunt confirmați pozitiv, iar alți 1.069 se află în autoizolare. 92 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar în autoizolare se află 113 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 39 de persoane, iar alte 132 se află în autoizolare.

Pentru informații actualizate zilnic despre infecția cu COVID-19 accesați pagina Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale la rubrica Comunicate și pagina Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Irina Odobescu
09/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii