/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Experți: Un vaccin împotriva COVID-19 ar trebui să fie administrat mai întâi grupurilor de risc

09 noiembrie 2020, ora 18:51

Un vaccin dezvoltat împotriva noului coronavirus, pe care autorităţile germane speră să îl obţină în lunile viitoare, ar trebui să fie administrat mai întâi grupurilor de risc, precum persoanele în vârstă şi pacienţii cu boli preexistente, potrivit unui comitet independent de experţi, informează luni DPA și agerpres.ro.

Angajaţii din spitale şi cei din aziluri ar trebui, de asemenea, să fie incluşi în prima linie de vaccinare, au afirmat reprezentanţii Consiliului German de Etică într-un comunicat publicat luni.

Acelaşi document listează şi angajaţii din alte domenii pe lista categoriilor prioritare, precum cei care lucrează pentru autorităţi sanitare locale, poliţiştii, pompierii şi profesorii, a dezvăluit preşedintele comitetului, Alena Buyx, într-o prezentare oficială a acestui plan de vaccinare, ce a avut loc la Berlin.

Oamenii care locuiesc în centre aglomerate, precum persoanele fără adăpost şi solicitanţii de azil originari din alte ţări, ar trebui să fie incluşi la rândul lor în categoriile prioritare, a adăugat ea.

Este în continuare necesară obţinerea unor date concrete pentru stabilirea cu exactitate a priorităţilor, deşi Alena Buyx a spus că “pacienţii foarte vârstnici… sunt de departe grupul cu cel mai mare risc”.

Thomas Mertens, directorul Comitetului Permanent pentru Vaccinare (STIKO), afirmă că nicio decizie oficială nu a fost deocamdată luată în baza recomandărilor formulate de Consiliul German de Etică.

“Această prioritizare trebuie stabilită de factorii politici de decizie pe baza recomandărilor”, a precizat Thomas Mertens.

Orice decizie finală ar trebui să fie luată de “cei care ţin seringa”, a adăugat el.

Primele vaccinuri dezvoltate împotriva maladiei COVID-19 ar putea fi autorizate cel mai devreme la începutul anului 2021, potrivit unor experţi.

În Germania se află sediul unuia dintre competitorii principali care desfăşoară în această perioadă studii clinice de fază 3 şi care sunt analizate de autoritatea cu rol de reglementare a medicamentelor în cadrul Uniunii Europene. Un vaccin anti-COVID-19 a fost dezvoltat de compania germană BioNTech în colaborare cu un partener american, grupul Pfizer.

Cele două companii au anunţat luni după-amiază că vaccinul lor candidat are o eficienţă de 90% în prevenirea maladiei COVID-19 şi că intenţionează să solicite autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă de la Administraţie pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, săptămâna viitoare.

Germania a raportat un număr total de 671.868 de cazuri de infectare cu noul coronavirus de la începutul pandemiei de COVID-19, potrivit Institutului Robert Koch pentru controlul bolilor. Această cifră reprezintă o creştere cu 13.363 de cazuri în comparaţie cu bilanţul publicat duminică.

Bilanţul deceselor a crescut cu 63 de victime şi a ajuns la o cifră cumulată de 11.352 de victime.

Confruntându-se cu cel de-al doilea val de infectare cu SARS-CoV-2 din acest an, Germania a reintrodus restricţii la scală naţională în încercarea sa de a-şi proteja sistemul naţional de sănătate în faţa riscului de intrare în colaps.

Printre măsurile anunţate se află limitarea întrunirilor în spaţii publice la cel mult două persoane din aceeaşi familie şi închiderea forţată a restaurantelor şi a barurilor pe durata lunii noiembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram