/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

„Există o presiune enormă pe funcționari”. Sandu semnalează presupuse acțiuni de șantaj față de funcționarii publici pentru a-l vota pe Dodon

missing
09 noiembrie 2020, ora 21:53

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la alegeri, Maia Sandu, susține că funcționari publici din diferite instituții ar fi șantajați și li s-sr spune că vor fi concediați dacă nu vor prezenta dovada că au votat pentru candidatul independent Igor Dodon. În plus, politiciana menționează că șefi de întreprinderi ar fi forțați să demonstreze că vor asigura un anumit număr de voturi de la companiile pe care le conduc.

Este o presiune enormă pe funcționari, este șantaj pe primari. Încercări de a frauda și foarte multă denigrare și minciună. Iată așa încearcă Igor Dodon să câștige aceste alegeri”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Maia Sandu susține că oamenii sunt amenințați, în primul rând, că o să-și piardă locurile de muncă. Primarii ar fi șantajați că nu vor primi finanțare. „Se folosește Autoritatea Națională de Integritate împotriva lor, se folosește CNA-ul, așa ca pe timpul lui Plahotniuc, dar cele mai importante sperietori sunt că nu vor primi finanțare”, a menționat Sandu.

Potrivit candidatei, cei șantajați se tem să se adreseze organelor competente pentru că anterior nu li s-au făcut dreptate.

Am solicitat o reacție de la echipa candidatului independent Igor Dodon, dar, deocamdată, nu am primit un răspuns.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram