‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSemnalează orice problemă de mediu la Ecoalert.md

Semnalează orice problemă de mediu la Ecoalert.md

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La iniţiativa Asociaţiei Obşteşti „Centrul Naţional de Mediu” s-a lansat serviciul electronic de sesizare a problemelor de mediu din țara noastră, Ecoalert.md. Platforma permite cetăţenilor să semnaleze ușor și rapid Inspectoratul pentru Protecţia Mediului despre problemele din ţară.

Printre neregulile care pot fi raportate se numără: poluarea bazinelor acvatice, a aerului, tăierea ilicită de păduri, braconajul, poluarea solului și altele.

Autoritățile pot fi alertate atât de la calculator, cât și de pe telefon pentru că aplicația este disponibilă în ambele versiuni. Aplicația mobilă poate fi descărcată gratuit de toți, indiferent de sistemul de operare folosit.

Cum raportăm o problemă:

  • selectați categoria  problemei pe care doriți să o raportați;
  • indicați adresa pe harta interactivă;
  • descrieți sumar problema;
  • încărcați poze sau video drept dovadă.

Sesizarea oricărui cetățean va fi gestionată de Inspectoratul pentru Protecţia Mediului în decurs de 30 zile lucrătoare. Iar procesul de soluționare a problemei raportate poate fi urmărit online.

Platforma EcoAlert a fost dezvoltată în cadrul proiectului „Green Moldova” în cadrul programului de Granturi Mici (PGM) „Cetățeni activi pentru protecția mediului”, cu suportul financiar al Guvernului Suediei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›