‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDe ce fermierii nu pot depune dosarele pentru a beneficia de compensații? Răspunsul MADRM

De ce fermierii nu pot depune dosarele pentru a beneficia de compensații? Răspunsul MADRM

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Câțiva fermieri din raionul Hâncești, eligibili pentru a beneficia de compensații pentru secetă în cazul culturilor de grupa I, se plâng că nu pot depune dosarele pentru a-și obține banii bine meritați.

Asta, în contextul în care a mai rămas doar o săptămână până se încheie apelul de recepționare a cererilor.

Dumitru Chiperi din satul Voinescu, raionul Hâncești povestește că a mers la AIPA din teritoriu să depună pachetul de acte necesare. Responsabilii de acolo l-au anunțat că încă nu pot recepționa dosarul.

„Am avut dosarul pregătit din timp, fără nici o greșeală. Mi s-a spus că ei n-au lista persoanelor care ar putea să beneficieze de ajutor din partea statului. Adică, ministerul Agriculturii încă nu le-a expedat această listă. Săptămâna trecută au fost alți 2 fermieri, prieteni de a-i mei și li s-a dat același răspuns”, susține fermierul din Voinescu.

Agricultorul i-a întrebat ce poate face în aceste condiții, însă responsabilii de acolo i-au sugerat să meargă la minister după această listă.

„Du-te la minister, adu lista, după care noi îți vom primi dosarul, mi-au zis cei de la AIPA din teritoriu. Eu am încercat să depun dosarul și inițial, când s-au alocat 300 de milioane de lei, atunci tot mi-au zis că nu pot, că nu sunt în listă și am fost inclus pe cea suplimentară”, zice Dumitru.

Contactați telefonic, reprezentanții ministerului Agriculturii au declarat pentru Agrobiznes că astăzi comisia responsabilă de aceste liste face ultimele verificări, iar mâine le vor expedia către conducerea AIPA, care va transmite informațiile necesare în teritoriu.

Potrivit calculelor sale, fermierul spune că ar trebui să obțină aproximativ 7 mii de lei.

‹ adv ›

Amintim că, statul a alocat alte 24 de milioane de lei pentru compensarea parțială a pierderile înregistrare de fermierii care au avut semănate culturi de grupa întâi și, care, din cauza greșelilor comise de APL-urile de nivelul I și II n-au fost admiși inițial în listele beneficiarilor. Termenul de depunere a dosarelor este 15 noiembrie curent.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›