image
Sursa foto: digi24.ro

Medicul-șef al spitalului din Omsk unde a fost tratat Navalnâi a fost promovat ministru

Aleksandr Murahovski, medicul-şef al spitalului din Omsk (Siberia) unde a fost tratat pentru scurt timp opozantul rus Aleksei Navalnîi după ce i s-a făcut brusc rău într-un avion în drum spre Moscova a fost numit ministru regional al sănătăţii, informează AFP, preluată de Agerpres.

Aleksandr Murahovski face parte dintre medicii ruşi care au dat asigurări că nu au găsit nicio urmă de otravă în organismul lui Navalnîi şi care s-a opus transferului la Berlin.

Spitalizat la Omsk după o aterizare de urgenţă, Aleksandr Navalnîi a stat câteva zile în spitalul din Omsk înainte de a fi transferat în Germania, unde medicii au ajuns la concluzia că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok.

Într-un comunicat, guvernul din regiunea Omsk a transmis că Murahovski, în vârstă de 49 de ani, „a trecut prin toate treptele profesionale, cunoaşte şi înţelege ca medic şi ca director toate procesele care au loc în serviciile de sănătate”. Candidatura sa a fost acceptată de conducerea Ministerului Sănătăţii din Rusia, se menţionează în comunicat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: