Tragedie la Briceni: O femeie și-a găsit copilul de doar 12 ani strangulat. Detalii de la poliție

Caz tragic în satul Bălcăuți, raionul Briceni. O femeie și-a găsit băiatul de doar 12 ani strangulat în șopronul din gospodărie. Nenorocirea s-a produs ieri în jurul orei 12:17.

Foto: UNIMEDIA

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului unde, în comun cu procurorul de serviciu, au stabilit că la data de 7 noiembrie 2020, aproximativ pe la ora 12:17, într-un șopron din gospodăria femeii a fost depistat minorul, de doar 12 ani, fără suflare pe gât fiind urme caracteristice unei strangulări cu o ață.

„Până la comunicarea telefonică și până la sosirea grupei operative, minorul în cauză a fost dezlegat de către rudele sale, totodată au intervenit și angajații din cadrul Serviciului de Urgență Medicală, care au constatat decesul acestuia”, a menționat pentru UNIMEDIA, șefa Secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco.

Totodată, la fața locului, a fost cercetat șopronul unde a fost depistat minorul, domiciliul și în special camera unde acesta locuia, însă scrisori de adio nu au fost depistate.

Băiatul creștea alături de mamă, tată și cei 3 frați. De menționat că mama victimei este însărcinată cu un alt copil. Au fost audiați și vecinii care au declarat că părinții nu făceau abuz de alcool.

La rândul lor, părinții care au declarat că nu cunosc motivul care l-ar fi făcut pe minor să recurgă la acest gest.

Pe cazul dat a fost înregistrat un proces penal, iar fapta urmează a fi examinată conform art. 274 Cod de Procedură Penală. Deja în cadrul procesului penal, urmează a fi acumulate toate materialele în privința minorului și familia acestuia, dar și urmează a fi stabilit motivul de strangulare. Cadavrul minorului a fost transportat în cadrul SML Edineț, pentru examinarea medico – legală.


Pub