Adevăratul motiv al împușcăturilor de la biserica ortodoxă din Lyon, de la sfârșitul lunii octombrie

Un bărbat arestat în cadrul anchetei privind tentativa de omor asupra unui preot ortodox la 31 octombrie la Lyon, estul Franţei, şi-a recunoscut faptele, a anunţat parchetul francez, potrivit AFP, preluată de Agerpres. Atacul, despre care s-a crezut că este de natură teroristă, în contextul evenimentelor din ultima perioadă, s-a dovedit a fi o intrigă amoroasă: preotul avea o relație cu soția celui care l-a împușcat, scrie digi24.ro

Foto: FranceNews24

Bărbatul de 40 de ani, de naţionalitate georgiană - potrivit cotidianului Le Parisien, "se dovedeşte a fi soţul unei femei care avea o relaţie cu victima", a menţionat procurorul Republicii într-un comunicat.

Atacatorul se află în arest de vineri, după ce a fost reţinut la domiciliul său din Lyon, potrivit Le Parisien.

Victima, în vârstă de 52 de ani, grav rănită sâmbăta trecută după ce a fost împuşcată, a ieşit miercuri din comă şi audierea sa de către anchetatori a condus la arestarea suspectului.

Nikolaos Kakavelakis, care a fost timp de mai bine de zece ani preot al bisericii ortodoxe elene din arondismentul 7 din Lyon, îşi depusese demisia în urmă cu o lună.

Această agresiune, care a avut loc în faţa bisericii la două zile după atentatul din bazilica din Nisa, a suscitat o mare emoţie, însă absenţa revendicării şi personalitatea victimei au determinat parchetul naţional antiterorist să nu se autosesizeze, privilegiind în schimb pista unui diferend de drept comun.

Potrivit FranceInfo, individul care a comis atacul asupra preotului a folosit o puşcă de vânătoare, nimerindu-l pe preot în abdomen. O sursă din poliţie a spus că preotul, deși grav rănit, a fost în măsură să spună serviciilor de urgenţă că nu îl știe pe atacator.


Pub