icon

Premierul Ion Chicu: „Satul Molești devine un exemplu pentru localitățile din regiune și pentru toată Republica Moldova”

08-11-2020 15:25
1,243

Premierul Ion Chicu a participat la evenimentul de finisare prealabilă a drumului care leagă trei localități - Molești - Hansca - Costești, unde a discutat cu localnicii satului. Oamenii au apreciat implicarea substanțială a Guvernului în reabilitarea drumurilor din localitate.

Prim-ministrul Ion Chicu a menționat că reparația drumului va contribui la confortul necesar al oamenilor, dar și la atragerea agenților economici.


„Avem o rugăminte către autoritățile publice locale să facă toate condițiile pentru ca agenții economici și cetățenii să muncească aici. Drumurile sunt elementele principale pentru dezvoltarea regiunii, iar Guvernul își propune să vină cu suport pentru persoanele care vor să muncească acasă. Trebuie să creăm condiții pentru oameni, trebuie să chemăm rudele de peste hotare să investească aici. Am toată convingerea că doar astfel se poate de făcut din Republica Moldova o țară înfloritoare”, a menționat șeful Guvernului.


Primarul localității Molești, Mihail Catana a subliniat că drumul va facilita accesul spre localitățile Costești, Hansca și Molești, iar locuitorii se bucură de un drum confortabil în condiții de siguranță.


„Era un vis incredibil care s-a realizat. Acest obiect este de o importanță majoră pentru localități și avem toată convingerea că va contribui la dezvoltarea socio-economică a zonei. La ceastă oră avem înregistrate mai multe cerințe în privința vânzărilor terenurilor pentru construcția caselor sau a unor obiecte industriale”, a spus primarul localității Molești.


Reabilitarea tronsonului, cu o lungime de 4,7 kilometri a început în luna iunie a acestui an. Suma proiectului constituie cca 22,3 milioane de lei, iar pentru anul acesta au fost alocate 18 milioane de lei.


Construcția drumului este finalizată în proporție de 90 %, iar pentru anul viitor urmează a fi efectuate lucrări de construcție a unui pod și a drumului de acces spre satul Hansca.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30