03:03:16 19.04.2024
Stiri

FOTO // DRAMELE lui Joe Biden, președintele Americii. I-a MURIT familia, membru cu membru

Actualitate 08.11.2020 09:30 Vizualizări4123 Autor: Ziarul National
FOTO // DRAMELE lui Joe Biden, președintele Americii. I-a MURIT familia, membru cu membru


În acest moment toată lumea privește spre America. La ora la care scriem acest material, America se pregătește să-și afle noul președinte. Candidații, Donald Trump, la un posibil al doilea mandat, și Joe Biden vicepreședintele republican, așteaptă închiderea urnelor. Dar în timp ce se numără voturile, multă lume își pune o întrebare. Cât de mult i-a influențat cursul politic lui Joe Biden dramele din viața sa. Răspunsul încercăm să-l găsim în cele urmează.

Analiștii politici au încercat să afle dacă cele două tragedii, la distanță de 43 de ani, au definit viața fostului vicepreședinte. Dacă l-au făcut un candidat la președinție mai redutabil. Astăzi nu există nicio persoană în politica americană a cărei viață să fie atât de modelată de pierderi și durere. Lungul arc al carierei lui Joe Biden este aproape bazat pe tragedie.

Dramele lui Joe Biden

Familia pe care a pierdut-o | Soția Senatorului ales de Joe Biden, Nealia, și fiica Amy (în partea stângă sus cu Biden și, respectiv, în dreapta sus) au fost amândoă ucise într-un accident rutier în Hockessin, Delaware, pe 18 decembrie 1972. Cei doi fii ai săi , Hunter și Beau (văzuți în partea de jos sărbătorind împlinirea a 30 de ani), au fost răniți grav în accident, dar ulterior s-au recuperat complet. | Getty Images

În 1972, soția și fiica lui au fost ucise într-un accident de mașină. În 2015, unul dintre cei doi fii ai săi care au supraviețuit accidentului a murit de o tulpină rară de cancer la creier. Aceste nenorociri nu sunt doar tragedii pe care Biden, în vârstă de 76 de ani, a trebuit să le suporte.

Au influențat deciziile majore pe care le-a luat cu privire la cariera sa politică. În primul rând, prioritățile sale în Senat, ca mai târziu, decizia sa de a renunța la alegerile prezidențiale din 2016.

Tragediile l-au definit pe Joe Biden ca viitor politician

Și l-au definit și ca o persoană. L-au făcut mai relatabil, mai autentic, mai empatic. Aceste trăsături, spun analiștii, erau deja acolo. Erau insuflate de rădăcinile sale muncitoare și de învățăturile bisericii catolice. Erau sub auspiciile principiilor mamei sale de justiție socială și de mantra tatălui său de a se ridica, după ce au fost doborâți.

Dar au fost amplificate de ceea ce a făcut Biden să învețe despre sine și despre viață, în timp ce trecea prin aceste încercări.

”Joe Biden are aproape o superputere”

Este, de asemenea, posibil, recunosc unii dintre aceiași confidenți, că durerea lui Biden a contribuit la înclinația sa pentru gafe impolitice, inclusiv două instanțe publice în care a modificat narațiunea epavului mortal sugerând imprecis că celălalt șofer era beat.

În general, totuși, și de-a lungul timpului, Biden a reușit să-și transforme durerea într-un fel de cadou interpersonal.

”Joe Biden are aproape o superputere în capacitatea sa de a mângâia și de a asculta și de a se conecta cu oamenii care tocmai au suferit cea mai mare pierdere a vieții. El își folosește cunoștințele despre procesul de parcurgere a acestor lucruri pe care nimeni nu ar trebui să le treacă cu adevărat pentru a încerca să-i ajute și pe alții să facă același lucru. Tragedia aceea de a pierde pe cineva, în special un copil – dacă nu ți s-a întâmplat asta, atât cât poți simți simpatie, nu poți începe să te pui în locul lor decât dacă ai fost de fapt acolo.”, e una din caracterizările vicepreședintelui republican.

Acum Biden se apropie de finalul cursei spre președenție. Această combinație unică de preeminență politică și experiență trăită l-ar face pe Biden să iasă în evidență. Și în acest moment, într-o națiune distrusă, și cu un președinte precum Donald Trump, ar avea o șansă.

Este dificil să nu considerăm că empatia lui Biden ar putea fi un factor X la fel ca orice politici specifice. Cea mai extraordinară abilitate a sa a avut un preț profund ridicat.

Ar putea să-l ajute și să-l aleagă americanii ca viitor președinte? Indiferent de ceea ce alege Biden să facă, oamenii care îl cunosc bine spun că cele două experiențe cele mai dureroase și mai evidente din viața sa l-au pregătit pentru ceea ce ar fi a treia sa candidatură la președinție.

Viața lui Biden a fost de carte de povești

A fost căsătorit cu o femeie pe care a cunoscut-o pe o plajă în vacanța de primăvară din Bahamas. O regină a frumuseții și un student pe lista decanilor. Au avut repede trei copii sănătoși, doi băieți și o fetiță.

Pe 7 noiembrie 1972, după doar doi ani într-un consiliu județean, după o cursă în care sora lui era managerul său de campanie, unul dintre frații săi era strângătorul său de fonduri, iar soția lui era „creierul”, precum și vârful său „ consilier ”, așa cum a spus unui reporter local, Biden a câștigat un loc în Senatul Statelor Unite.

Astfel, învingând o icoană republicană în același an, când Richard Nixon l-a învins pe George McGovern. Evenimentul se întâmpla cu două săptămâni până la împlinirea vârstei de 30 de ani.

Prima dramă a familiei Biden

Dar, după sărbătoare, vine și prima dramă personalăa tânărului politician, aflat la Washington. Camionul care transporta stâlpi de porumb depășea Chevroletul lui Biden. Familia lui Joe Biden se întorcea dintr-o călătorie pentru a culege bradul de familie.

Camionului i se sparge roata din spate stângă, pierzând controlul. Biden încearcă să evite accidentul frontal și este aruncat la aproximativ 45 de metri într-un desiș de veșnic.

Neilia Biden, în vârstă de 30 de ani, și Naomi „Amy” Biden, în vârstă de 13 luni, au murit la sosirea la spital. Joseph „Beau” Biden III, 3 ani, avea o mulțime de oase rupte, iar Robert Hunter „Hunt” Biden, 2 ani, avea leziuni la cap de care medicii se temeau că ar putea fi permanente.

Joe Biden s-a repezit de la Washington, unde intervievase potențiali angajați. Astăzi, după o jumătate de secol mai târziu, intersecția drumurilor Valley și Limestone din Hockessin, Delaware, are un Starbucks, un Great Clips și un Walgreens și semafoare pentru fiecare direcție.

În după-amiaza zilei de 18 decembrie 1972, era o răscruce de drumuri rurale. Era înconjurată de ferme de ciuperci și de un magazin de băuturi alcoolice. După acest moment Biden nu voia să mai meargă la Washington. Nu mai voia să fie în Senat.

”Neilia a fost cea mai bună prietenă a mea”

A jurat în camera spitalului băieților săi că nu se întoarce în Senat. A primit un apel de condoleanțe din partea președintelui Nixon. Dar Biden nu voia să lucreze.

Voia să fie cu băieții săi. El lua trenul în fiecare zi de la Delaware la D.C. și înapoi. Simțea că abia mai poate respira. S-a gândit să se mute în Vermont. Cele șase luni au devenit un an. Al doilea an a fost mai rău decât primul.

”Neilia a fost cea mai bună prietenă a mea, cea mai mare aliată, iubita mea senzuală. Cu cât am trăit mai mult împreună, cu atât ne-am bucurat de toate, de la sex la sport. Majoritatea băieților nu știu cu adevărat ce am pierdut pentru că nu știau niciodată ce am. … Când pierzi așa ceva, pierzi o parte din tine pe care nu o mai întorci niciodată. Lasă-mă să-ți arăt fotografia mea preferată cu ea. Avea cel mai frumos corp de femeie pe care l-am văzut vreodată”, i-a spus lui Kitty Kelley în 1974 pentru un profil în Washingtonian și a numărat 35 de fotografii cu ea în biroul său.

De la capăt și mai departe

Biden s-a recăsătorit în 1977, cu Jill Tracy Jacobs, o profesoară de engleză care l-a cunoscut pe Biden la o întâlnire oarbă aranjată de fratele său. Relația lor l-a făcut din nou suficient de întreg încât să se poată gândi la mai mult decât să supraviețuiască. A fost reales în 1978 și din nou în 1984.

Biden a candidat de două ori înainte ca președinte. O campanie din 1988, pe care a anunțat-o în iunie 1997 în gara Wilmington, s-a încheiat nu după mult timp după ce a apărut știrea că a plagiat un discurs al unui politician britanic. Mai târziu, în 1988, a fost internat pentru anevrisme cerebrale, suficient de grave încât un preot a venit la patul lui pentru a administra ultimele rituri.

El a candidat din nou la președinție în 2007, dar a renunțat la cursă în 2008, după ce nu a obținut suficient sprijin. Biden a fost vicepreședinte al lui Barack Obama timp de două mandate. Deși s-a născut în Scranton, Pennsylvania și a petrecut acolo primii 10 ani din viață, mulți îl privesc ca pe al lor.

Drama fiului său, Joseph Robinette „Beau” Biden III

Fiul cel mareal lui Joe Biden a fost procurorul general al Delaware. S-a alăturat Gărzii Naționale a Armatei Delaware în 2003, unde a fost maior. În 2008, unitatea sa a fost dislocată în Irak.

Beau a fost ales procuror general în 2006, făcând campanie pentru a propune legislație pentru a aborda infractorii sexuali și abuzurile domestice. În ciuda faptului că s-a gândit la o funcție în Senatul SUA în 2009, Beau a spus că nu va candida pentru locul pe care tatăl său l-a deținut între 1973 și 2009.

În schimb, s-a concentrat pe urmărirea penală a lui Earl Bradley, un fost medic pediatru din Delaware, care ulterior a fost condamnat ca un criminal în serie. În mai 2010, a suferit un accident vascular cerebral ușor.

Beau și-a anunțat intenția în 2014 de a candida la funcția de guvernator și a fost considerat pe scară largă liderul. Dar, în 2013, Beau a fost diagnosticat cu cancer la creier, deși nu a fost făcut public la acea vreme. A murit la vârsta de 46 de ani în 2015.

Acesta a fost iar un moment de cotitură, și poate cel mai important, când a decis să nu candideze împotriva lui Donald Trump, la alegerile din anul următor.

Poate astăzi Joe Biden ar fi fost în postura de președinte, iar Trump în cea de candidat.

În 2016, prin neprezentarea sa ca și candidat, democrații au avut o victorie aproape imposibilă și neprevăzută de nimeni.

Șansele lui Biden ca în 2016 să fi devenit Președintele Statelor Unite era mult mai mare decât anul acesta.

Continuarea pe Playtech.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md