(foto, video) Mai puține inundații din cauza ploilor în capitală. Pentru prima dată, se va desfunda rețeaua de canalizare pluvială din Chișinău

1

Primăria municipiului Chișinău informează că peste 800 de metri liniari de colector pluvial și 200 de guri de captare vor fi curățate în perioada următoare pentru a soluționa problema inundațiilor în timpul averselor pe unele străzi ale capitalei.

În acest scop, serviciile municipale specializate au contractat, în bază de concurs, serviciile unui agent economic, care vor costa circa 1,7 milioane de lei.

Operatorul selectat este din Italia, iar echipa va interveni pe teren cu tehnică performantă. Aceasta presupune utilizarea autovidanjei care va efectua operații combinate de aspirare și curățare sub înaltă presiunea conductelor de canalizare pluvială. Achiziționarea unei asemenea mașini ar costa circa 500 000 de euro.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că s-a luat decizia de a desfunda rețeaua de canalizare pluvială, deoarece asemenea lucrări nu au fost executate niciodată, or, o parte dintre problemele care apar atunci când plouă sunt din cauză că rețeaua pluvială este blocată. Totodată, Ion Ceban a spus că serviciile municipale ar avea nevoie de utilaje similare pentru curățarea rețelelor de canalizare, de vreme ce tehnica Î.M. Regia „Exdrupo” este învechită și mai puțin rentabilă.

Lucrările de curățare a canalizării pluviale urmează a fi desfășurate în termen de o lună pe străzile Albișoara, Calea Ieșilor etc.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente