Șor: „În următorii cinci ani, Orheiul va deveni al doilea oraș ca mărime din Moldova”

orhei2

Transformările Orheiului vor continua într-un ritm accelerat, iar în curând va începe construcția unui nou cartier în oraș – o premieră pentru Moldova în ultimii 30 de ani, a anunțat primarul de onoare al municipiului, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor într-un discurs susținut în fața a orheienilor, cu ocazia Hramului orașului.

Ilan Șor a anunțat că în curând actualul primar, Pavel Verejanu va prezenta opiniei publice proiectul unui nou cartier al Orheiului, a cărui construcție urmează a fi lansată, datorită faptului că orașul se extinde, iar tot mai mulți locuitori ai Moldovei, inclusiv chișinăuieni, își doresc să trăiască în Orhei.

„În următorii cinci ani, Orheiul va deveni cel puțin al doilea oraș ca număr de populație, dar nu este exclus că va fi chiar cel mai mare oraș”, a declarat Ilan Șor, menționând că este o premieră pentru Republica Moldova în ultimii 30 de ani când este construit un cartier întreg într-un centru raional.

Ilan Șor, care i-a felicitat pe orheieni cu ocazia Hramului orașului, le-a mulțumit pentru încrederea acordată acum cinci ani, când echipa sa a venit în Orhei la guvernare.

„Mi-ați dat șansa să demonstrez că în Moldova se poate trăi altfel, să demonstrez că țara merită schimbări și vor veni neapărat. Ne-au reușit multe, ne-a reușit să transformăm Orheiul în cel mai minunat oraș din Moldova, dar mai avem în față încă și mai multe de realizat”, a menționat Ilan Șor.

El a dat asigurări că echipa sa va continua să muncească până când nu va realiza tot cea ce și-au pus în plan.

Potrivit lui Ilan Șor, toate realizările au fost posibile și pentru că orheienii au fost devenit ca o mare familie.

„Cel mai important este că am reușit să demonstrăm că suntem o familie. Nu ne împărțim în de dreapta și de stânga, nu avem motive care să ne dezbine, suntem o putere și ca un pumn mergem înainte și îi înlăturăm pe cei care vor să ne încurce”, a mai declarat Ilan Șor.

El a promis că așa cum a reușit să transforme în cinci ani Orheiul în cel mai minunat oraș din Moldova, așa în viitor acesta va deveni cel mai frumos oraș din Europa și din CSI.

Municipiul Orhei își serbează duminică, 8 noiembrie, Hramul, marcând 466 de ani de la prima atestare documentară.

Taguri: #promo ȘOR
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente