fbpx

Orheiul își sărbătorește cu fast hramul orașului! Șor anunță startul construcției unui nou cartier

Municipiul Orhei își sărbătorește cu fast hramul localității. Sărbătoarea a început de dimineață cu un marș solemn în centrul localității și cu depuneri de flori la monumentul domnitorului Vasile Lupu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
La eveniment au participat locuitori și oaspeți ai orașului, autoritățile municipale și raioanele și un grup numeros de deputați. Primarul de onoare al Orheiului, Ilan Șor a anunțat în cadrul părții oficiale că, anul viitor, în oraș va începe construcția unui nou cartier.
Evenimentele dedicate hramului orașului Orhei se desfășoară cu respectarea strictă a normelor antiepidemiologice în contextul pandemiei de Covid-19. Participanților la eveniment le sunt distribuite măști de protecție, fiind asigurat și dezinfectanți în spațiile publice.
Ilan Șor a anunțat că primarul de Orhei, Pavel Verejanu, va prezenta în următoarele zile proiectul unui nou cartier al Orheiului. Este o premieră pentru Moldova în ultimii 30 de ani, a subliniat Șor, când este construit un cartier într-un centru raional.
„În următorii cinci ani, Orheiul va deveni cel puțin al doilea oraș ca număr de populație, dar nu este exclus că va fi chiar cel mai mare oraș”, a declarat Ilan Șor
Primarul de Orhei, Pavel Verejanu, a spus că echipa lui Ilan Șor va munci și în continuare pentru a face orașul și mai frumos.
„Vom depune eforturi ca ziua de mâine să fie mai bună decât ziua de azi”, a declarat edilul.
Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că de „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, în raion, șapte localități își sărbătoresc hramul, iar Orhei a devenit în ultimii cinci ani un simbol al renașterii.
„Timp de cinci ani, orașul Orhei a devenit un simbol al renașterii, al credinței, un simbol al speranței în ziua de mâine nu doar pentru locuitorii municipiului și ai raionului, dar și pentru întreaga țară”, a declarat Dinu Țurcanu, spunând că viitorul țării a început la Orhei.
Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, originar din Orhei, a menționat că orașul a devenit o perlă a Moldovei datorită echipei lui Ilan Șor.
„Sunt mândru că, în 2015, acest oraș a prins viață și azi e cel mai frumos oraș din Moldova. Datorită echipei lui Ilan Șor acesta a devenit o perlă a Republicii Moldova”, a punctat Balinschi.
Iar vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber, a declarat că Orheiului i se datorează faptul că Partidul „ȘOR” a devenit cea mai puternică formațiune politică din țară, iar orheienii au fost alături de Ilan Șor și echipa sa și la bine, și la greu.
„Ați deveni speranța întregii țări. Ne așteaptă mai multe lupte și victorii glorioase”, a menționat Marina Tauber.
În cadrul festivității, mai multe cupluri din Orhei care au marcat în acest an nunta de aur, au fost felicitate de autoritățile locale și de către Ilan Șor.
Cu ocazia Hramului localității, azi, în Orhei se desfășoară iarmaroace ale producătorilor locali, târguri ale meșterilor populari și concerte pentru toate gusturile și vârstele cu artiști din țară și de peste hotare. Sărbătoarea va culmina în seara acestei zile cu un grandios foc de artificii.
Orhei este unul din cele mai vechi orașe din Moldova, fiind întotdeauna un important punct comercial și strategic. Orașul Orhei a cunoscut o dezvoltare deosebită din 2015, când la cârma orașului a venit echipa lui Ilan Șor, care a realizat transformări radicale în oraș prin derularea unor importante proiecte de infrastructură.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button