Reacția MAEIE, după ce un moldovean cu pașaport diplomatic a fost prins în Ucraina cu țigări de contrabandă

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că a luat act de informația privind reținerea unui titular al pașaportului diplomatic moldovenesc, acuzat de către autoritățile ucrainene de contrabandă cu țigări.

Foto: sputnik,md

„MAEIE menționează că persoana reținută nu face parte din serviciul diplomatic. La moment, Ministerul investighează circumstanțele cazului și va reveni cu detalii suplimentare ulterior”, se menționează în comunicatul MAEIE.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene întreprinde, sistematic, măsuri în vederea restituirii pașapoartelor diplomatice de către persoanele ce au pierdut dreptul să le dețină. Pașaportul diplomatic este actul de identitate eliberat de către MAEIE, în baza Legii cu privire la actele de identitate din sistemul național de pașapoarte”, se mai precizează în comunicat.

Cetățeanul moldovean cu pașaport diplomatic și cu circa 3500 de pachete de țigări de contrabandă, ascunse în automobil, a fost prins de polițiștii de frontieră din Ucraina, în timp ce încerca să traverseze granița cu Ungaria. Potrivit surselor UNIMEDIA, ar fi vorba despre un fost deputat din Parlamentul Republicii Moldova.


Pub