Democrații, în ședință. PD-ul va anunța, astăzi, deciziile cu privire la turul II al alegerilor prezidențiale

Biroul Executiv al Partidului Democrat și președinții organizațiilor teritoriale s-au întrunit, astăzi, într-o ședință comună, înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale.

Foto: PDM

Democrații discută poziția pe care o vor lua în cadrul turului II al scrutinului prezidențial.

Despre deciziile luate, președintele PD, Pavel Filip, va vorbi în cadrul unui briefing de presă, care va avea loc la ora 13.30.

Amintim că Partidul Democrat a decis să nu participe la alegerile prezidențiale din acest an și nu a înaintat un candidat pentru funcția de președinte al R. Moldova.

„În aceste alegeri sunt doar doi candidați și punct. Restul sunt fundal, cu rol de a încurca un candidat sau altul sau să facă jocul unuia sau altuia, cunoscând că nu au cum să câștige. Cheltuie bani în plină pandemie pe billboarduri și expun riscului oamenii când adună semnături cu același pix.

PD nu va participa la aceste scenarii. Nu vedem sensul să intrăm în acest război politic pentru o funcție onorifică și simbolică. Președintele nu va putea majora salarii, crea locuri de muncă. Acest lucru îl face Guvernul, a declarat, în context, liderul PD, Pavel Filip.

PD nu a anunțat pe cine va sprijini în aceste alegeri, dar a menționat că se va consulta cu membrii și simpatizanții săi, pentru a-și anunța decizia ulterior.

Candidatul independent Igor Dodon s-a arătat uimit de faptul că democrații nu au anunțat că îl vor susține pe el, în contextul în care PD și PSRM sunt parteneri de coaliție și guvernează împreună țara. Ulterior, șeful statului a declarat că vor urma remanieri în Guvern. Fără a da nume, Dodon a lăsat să se înțeleagă că urmează să plece atât miniștri din PD, cât și din PSRM.


Pub