(video) ULTIMA ORĂ! PD își retrage miniștrii din Guvern, după anunțarea rezultatelor turului II al prezidențialelor

Liderul PD, Pavel Filip, a anunțat că formațiunea își va retrage miniștrii din cadrul Guvernului actual, imediat după învestirea în funcție a președintelui țării, ales în cadrul turului II al scrutinului prezidențial, care va avea loc pe 15 noiembrie.

Foto: captura foto

Decizia a fost luată la ședința Biroului Executiv al Partidului Democrat și a președinților organizațiilor teritoriale înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, care a durat peste 2 ore și jumătate.

„PD a luat decizia, imediat după învestirea în funcție a președintelui ales, să-și retragă reprezentanții săi din Guvern, pentru a oferi acestuia posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale și votul exprimat de către cetățeni”, a declarat Pavel Filip.

„Partidul Democrat invită toate partidele politice parlamentare autentice la dialog, pentru a identifica o formulă guvernamentală, reprezentativă, capabilă să depășească criza, să relanseze economia și să lupte eficient împotriva pandemiei”, a mai adăugat Filip.

Totodată, liderul PD a anunțat că formațiunea va „menține neutralitatea” și în turul II al alegerilor prezidențiale: „Îndemnăm și în continuare membrii și susținătorii noștri să voteze conform valorilor pe care le împărtășesc”.

Urmăriți integral, pe UNIMEDIA, briefingul susținut de liderul PD, Pavel Filip:

Democrații au discutat, în cadrul ședinței de astăzi, poziția pe care o vor lua în cadrul turului II al scrutinului prezidențial.

Amintim că Partidul Democrat a decis să nu participe la alegerile prezidențiale din acest an și nu a înaintat un candidat pentru funcția de președinte al R. Moldova.

„În aceste alegeri sunt doar doi candidați și punct. Restul sunt fundal, cu rol de a încurca un candidat sau altul sau să facă jocul unuia sau altuia, cunoscând că nu au cum să câștige. Cheltuie bani în plină pandemie pe billboarduri și expun riscului oamenii când adună semnături cu același pix.

PD nu va participa la aceste scenarii. Nu vedem sensul să intrăm în acest război politic pentru o funcție onorifică și simbolică. Președintele nu va putea majora salarii, crea locuri de muncă. Acest lucru îl face Guvernul, a declarat, în context, liderul PD, Pavel Filip.

PD nu a anunțat pe cine va sprijini în aceste alegeri, dar a menționat că se va consulta cu membrii și simpatizanții săi, pentru a-și anunța decizia ulterior.

Candidatul independent Igor Dodon s-a arătat uimit de faptul că democrații nu au anunțat că îl vor susține pe el, în contextul în care PD și PSRM sunt parteneri de coaliție și guvernează împreună țara. Ulterior, șeful statului a declarat că vor urma remanieri în Guvern. Fără a da nume, Dodon a lăsat să se înțeleagă că urmează să plece atât miniștri din PD, cât și din PSRM.


Pub