Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția candidatei PAS, Maia Sandu,…

Reacția candidatei PAS, Maia Sandu, la declarațiile făcute de Renato Usatîi și declarația Partidului Democrat în legătură cu cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care a luat cele mai multe voturi la scrutinul prezidențial de duminică, 1 noiembrie, și care se va duela în turul doi, pentru funcția de președinte al R. Moldova, cu candidatul idendependent, susținut public de Partidul Socialiștilor din R. Moldova, Igor Dodon, menționează că „salută decizia Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi, de a-şi îndemna alegătorii să voteze contra lui Dodon” și totodată anunță că „a luat act de decizia Partidului Democrat de a se retrage de la guvernare”.

Nimeni și nimic nu poate opri voința poporului de schimbare. Dodon a rămas singur. Presiunile, șantajul, amenințările, minciunile și banii murdari nu mai ajută.

Salutăm decizia Partidului Nostru de a-şi îndemna alegătorii să voteze contra lui Dodon.

De asemenea, am luat act de decizia Partidului Democrat de a se retrage de la guvernare. Dodon a fost părăsit de toți și este tot mai slab și mai disperat. Nimeni nu mai vrea să aibă de a face cu un personaj toxic, iresponsabil, corupt şi mincinos. Este un semn clar că regimul lui Dodon a suferit un eşec lamentabil, așa cum este soarta tuturor regimurilor care își bat joc de oameni.

Duminică, pe 15 noiembrie, prin puterea votului, oamenii își vor lua țara înapoi. Vom elibera instituţia prezidenţială şi vom începe curăţarea clasei politice. Votul pentru Maia Sandu va fi un vot pentru schimbare, ordine și bunăstare în țara noastră”, se menționează în declarația candidatei PAS.

Sâmbătă, 7 noiembrie, după ședința Biroului Executiv extins al Partidului Democrat, în cadrul căreia a fost adoptată o decizie cu privire la poziția PDM în legătură cu cel de-al doilea scrutin al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020, liderul democraților, Pavel Filip, a anunțat că „după învestirea în funcție a președintelui ales PDM își va retrage reprezentanții săi din guvern pentru a oferi acestuia posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul în conformitate cu prevederile constituționale și respectând votul exprimat de către cetățeni”.

Vineri, 6 noiembrie, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care a obținut aproape 17% de voturi în primul scrutin prezidențial, le-a cerut alegătorilor săi să se gândească la ce președinte vor să aibă după 15 noiembrie. Atunci, Usatîi a declarat că nu mai poate permite ca „un kuliuk să stea în fruntea țării” și a acuzat că alegătorii din Federația Rusă sunt intimidați pentru a-l vota pe Igor Dodon la turul doi de scrutin.

Candidata PAS, Maia Sandu și candidatul independent, susținut public de către Partidul Socialiștilor din R. Moldova, Igor Dodon, se vor întâlni în turul II al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 15 noiembrie curent. În urma primului tur de scrutin care s-a desfășurat duminică, 1 noiembrie, Maia Sandu a acumulat 36,16% din voturi, iar Igor Dodon – 32,61%.