18:44:40 19.04.2024
Stiri

Ex-premier al României: „Am simțit interesul mare al lui Joe Biden în legătură cu Europa de Est, MOLDOVA și, evident, România. Va exista cu siguranță o deschidere importantă din partea administrației Biden pentru ridicarea VIZELOR pentru români"

Actualitate 07.11.2020 20:09 Vizualizări1884 Autor: Ziarul National
Ex-premier al României: „Am simțit interesul mare al lui Joe Biden în legătură cu Europa de Est, MOLDOVA și, evident, România. Va exista cu siguranță o deschidere importantă din partea administrației Biden pentru ridicarea VIZELOR pentru români


Fostul premier al României, Dacian Cioloș, susţine că cel de-al 46-a preşedinte al SUA, Joe Biden, are un interes mare în legătură cu Europa de Est, Moldova și, evident, România.

Liderul PLUS și liderul Renew Europe din Parlamentul European s-a întâlnit în 2016 cu Joe Biden, pe atunci vicepreședintele SUA.

„Impresia pe care mi-a lăsat-o a fost a unui om care apreciază eforturile României de reformă, consolidare democratică și mai ales de dezvoltare a unui parteneriat economic între România și SUA Întrevederea mea cu Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte al SUA, a durat mult mai mult decât fusese programat inițial și am simțit interesul mare al domnului Biden în legătură cu Europa de Est, Moldova și, evident, România", a scris Cioloş pe Facebook.

În opinia politicianului român, noul președinte al SUA a câștigat alegerile meritat, cu un program politic consistent, care atinge priorități pe care dânsul le susține atât la nivel european, cât și în România: un sistem de sănătate mai performant, programe sociale bine țintite pe categorii vulnerabile și o aplecare specială către domeniul digital.

„Pe aceste domenii am putea viza chiar să extindem parteneriatul strategic. Dar mai am încredere că va exista cu siguranță o deschidere importantă din partea administrației Biden pentru ridicarea vizelor pentru români. Felicitări, Joe Biden! Felicitări, Kamala Harris, prima vicepreședintă femeie a SUA! Nu mă îndoiesc că SUA vor rămâne același partener de încredere pentru România", a conchis Cioloş.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md