fbpx

Un diamant de 549 de carate extras în Botswana, vândut către Louis Vouitton și HB Antwerp

Un diamant alb excepţional, de 549 de carate, aparţinând companiei canadiene Lucara, proprietară a minei Karowe din Botswana din care a fost extras, a fost vândut către Louis Vuitton şi HB Antwerp, informează vineri Xinhua.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Lucara a anunţat tranzacţia într-un comunicat adresat joi acţionarilor, emis joi la bursa din Botswana.

Diamantul, supranumit „Sethunya”, a fost descoperit în urma procesării minereului extras din mina Karowe, în februarie 2020, relatează Agerpres.

Acordul Lucara cu Louis Vuitton şi HB Antwerp survine colaborării anunţate în ianuarie pentru diamantul istoric „Sewelo”, de 1758 de carate, cel mai mare diamant din Botswana, extras din Karowe în 2019.

În baza acordului, cele trei părţi vor colabora şi vor plănui crearea unui diamant brut, pus la dispoziţie în exclusivitate Louis Vuitton.

Lucara urmează să primească un preţ de achiziţie bazat pe rezultatul estimat al şlefuirii, determinat de tehnologiile de scanare şi planificare ale HB, cu o plată reală pe baza vânzărilor realizate ulterior lustruirii, mai puţin o taxă şi costul de procesare.

Casa Louis Vuitton a prezentat în luna ianuarie, la Paris, diamantul brut „Sewelo”, de mărimea unei mingi de tenis, în faţa unui număr restrâns de clienţi cu speranţa de a se impune cu ajutorul acestei nestemate speciale în sectorul extrem de competitiv al bijuteriilor de lux.

Având 1758 de carate – circa 350 de grame – şi volumul unei mingi de tenis, „Sewelo” ocupă locul al doilea în topul celor mai mari diamante brute din lume, după „Cullinan” (3100 de carate, descoperit în Africa de Sud în 1905). „Cullinan”, care deţine toate recordurile pentru un diamant brut, a fost fracţionat în mai multe pietre, iar principalele dintre ele ornează bijuteriile Coroanei britanice.

Lucara Diamond a anunţat la începutul acestui an un acord încheiat cu HB Antwerp, o firmă specializată în tăierea de diamante cu sediul în Anvers, şi casa Louis Vuitton, cunoscută pentru colecţiile sale pret-a-porter şi poşetele şi genţile sale.

„Obiectivul acestei colaborări fără precedent între o companie minieră, un tăietor de diamante şi o mare marcă de lux va fi acela de a planifica, a tăia şi a şlefui o colecţie de diamante”, au declarat la acea vreme reprezentanţii companiei de extracţie.

Articole asemănătoare

Back to top button