fbpx

ultima oră | SUA și-au ales un președinte care a vizitat Republica Moldova. Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale

Statele Unite ale Americii și-au ales președintele. Joe Biden devine al 46-lea lider care va ocupa Biroul Oval de la Casa Albă, anunță astăzi, 7 noiembrie, presa americană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Citește și: Trump denunţă presupuse fraude electorale şi anunţă că va contesta rezultatele

Biden l-a învins pe oponentul său, actualul șef de stat american, Donald Trump, după ce a obținut 284 de voturi electorale, în timp ce ultimul are 214.

Menționăm că învingător în cursa pentru Casa Albă este desemnat cel care obține 270 de voturi electorale.

Precizăm că Biden, în vârstă de 77 de ani, a devenit candidatul cu cele mai multe voturi pe care le-a acumulat până acum un președinte al Statelor Unite ale Americii. Recordul precedent a fost stabilit de Barack Obama, care a preluat funcția de președinte după ce a fost votat de circa 69.500.000 de cetățeni.

Amintim că Joe Biden a vizitat Republica Moldova în martie 2011. Atunci, în cadrul discursului său în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Biden a promis că va reveni în Republica Moldova.

Vezi și: Voturile americanilor încă se numără! Joe Biden: „Vom câștiga! Așteptăm rezultatele finale, dar nu stăm degeaba”

Articole asemănătoare

Back to top button