image
Sursa foto: Getty Images

Maradona poate merge: Recuperare miraculoasă după operația pe creier; Ce spune doctorul său

Diego Armando Maradona se recuperează spectaculos. Operat pe creier, "El Pibe D'Oro" deja poate merge, la o zi și jumătate de la intervenția chirurgicală.

"Procesul de recuperare continuă foarte bine. Ultima tomografie a fost excelentă și suntem foarte fericiți. E dornic să părăsească spitalul. Planul nostru este să-l ținem cel puțin încă o zi, dacă atât medicii, până când medicii din spital sunt de acord că se află în starea necesară pentru a putea fi externat.

El poate merge, vorbește cu mine și pare mult mai lucid. Bineînțeles că este prea devreme, dar progresul este excelent. Când va fi externat, vom continua să-l ținem sub supraveghere acasă la el", a spus doctorul Leopoldo Luque.

Pe 4 noiembrie, Diego Maradona a fost operat pe creier, iar pe data de 5 deja poate merge și comunică, ceea ce însemnă un progres incredibil. Fostul mare fotbalist argentinian a avut nevoie de o intervenție chirurgicală, după ce i-a fost descoperit un hematom subdural în urma unui control la tomograf.

"Hematomul subdural a fost evacuat cu succes. Diego a fost foarte bine în timpul intervenției chirurgicale. Este treaz, iar totul este bine", a transmis doctorul care l-a operat pe Maradona, Leopoldo Luque, imediat după operație, potrivit CNN.

Maradona a ajuns la spital la doar trei zile după aniversarea a 60 de ani, pe 30 octombrie. I s-a făcut brusc rău și a fost suspect de coronavirus, însă testul efectuat a ieșit negativ.

Doctorii au scos în evidență faptul că Diego Maradona suferă de anemie și depresie, iar agitația pricinuită de ultimul meci jucat de formația pe care o antrenează, Gimnasia y Esgrima La Plata, l-ar fi slăbit în ultimele zile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: