image
Sursa foto: Pavel Voicu//Facebook.com

Individul de la Mereni care a luat ostatici trei copii NU este fost militar; Precizările Ministerului Apărării

Ministerul Apărării infirmă informația poliției precum că agresorul de la Mereni, Anenii Noi, care a luat ostatici ieri trei copii și amenința că-i omorară, este un fost militar.

Ministerul Apărării precizează faptul că: „ M.Ţ., anul naşterii 1996, a îndeplinit serviciul militar în termen obligatoriu de 12 luni în Armata Naţională în perioada 2014-2015. Persoana respectivă nu a fost angajat prin contract al Armatei Naţionale”.

Amintim că ieri dimineață, în jurul orei 5.00, individul a iscat un scandal fiind în stare de ebrietate. Acesta i-a aplicat cumnatei sale o lovitură cu cuțitul, iar mai apoi și-a luat ostatici cei trei copii și amenința că-i omoară dacă fosta sa soție va depune mărturie într-un dosar penal pornit pe numele acestuia.

Polițiștii din cadrul IP Anenii Noi, ofițerii INI și cei ai BDS „Fulger” au mers imediat la fața locului și au întreprins toate măsurile operative pentru a stopa acțiunile violente ale agresorului și a elibera copiii.

După lungi tratative cu ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu și cu șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, acesta continua să țină cuțitul în regiunea gâtului copilului, de 4 anișori, luat ostatic, amenințând că îl omoară. Potrivit ministrului Afacerilor Interne, în timpul incidentului bărbatul a provocat unuia din copii răni la deget și gât cu un cuțit.

La un moment dat, șeful poliției observând că viața acestui copil este într-un pericol iminent a decis să intervină personal în forță, reușind să-l salveze. În acel moment, datorită intervenției angajaților BPDS „Fulger” și cei de la INI, bărbatul a fost pus la pământ”.

În timpul operațiunii de salvare, un angajat al poliției a fost rănit, având nevoie de îngrijiri medicale.

Menționăm că, bărbatul este tatăl biologic al copilului de un anișor, ceilalți doi copii fiind ai femeii dintr-o altă căsătorie.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, în baza art.280 „Luarea de ostatici”, alin. (2), lit. b) și c) din Codul Penal al Republicii Moldova. Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore.

Noutăţile partenerilor

comentarii: