image
Sursa foto: captură video // jurnal.md

După ce a jignit moldovenii din diasporă, Dodon încearcă să dreagă busuiocul și susține că-i așteaptă „cu drag” acasă

Igor Dodon susține că una din prioritățile sale este să readucă diaspora acasă și că pentru acest lucru a lansat mai multe programe. Declarațiile vin după ce i-a numit pe cetățenii RM, care lucrează peste hotare, „electorat paralel” și că aceștia ar fi fost duși la secțiile de votare cu transport organizat.

Președintele în exercițiu Igor Dodon drege busuiocul, după ce pe 2 noiembrie a numit diaspora „electorat paralel”, astăzi susține că îi așteaptă „cu drag” acasă. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii live „Igor Dodon răspunde”.

Nimeni nu pune niciun fel de interdicție ca cetățenii noștri să se întoarcă acasă, noi vrem ca ei să se întoarcă acasă. Îi așteptăm pe țoți acasă și din Rusia și Italia și din alte țări”, a menționat Dodon.

Întrebat de ce anterior a menționat că declarațiile sale despre diaspora au fost scoase din context, Dodon a spus că:

Au fost scoase din context sub pretextul că eu am jignit diaspora, eu nu pot să fac acest lucru, la mine rudele sunt plecate peste hotare, oponenții utilează acest lucru, dar noi toți suntem cetățenii ai acestui stat, indiferent unde suntem acasă sau în afara țării. Eu consider că voi faceți foarte mult pentru a promova imagina țării pentru a susține RM. Deoarece RM reușește și datorită suportului dvs.

De aceea am spus că lansăm mai multe programe și vă așteptăm acasă, cu drag. Eu voi face tot posibilul ca dvs când veți reveni acasă să găsiți aici posibilitate a vă manifesat a vă încadra în câmpul muncii, de a lansa o afacere aici acasă, aceasta este prioritatea mea”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că Igor Dodon a criticat dur diaspora în primele declarații făcute după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale, nemulțumit că aceasta a votat în proporție covârșitoare contracandidatul său, Maia Sandu. Acesta a numit diaspora „electorat paralel” cu preferințe și viziuni politice diferite de a cetățenilor care au rămas acasă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: