image
Sursa foto: Jurnal.md / NADEJDA ROȘCOVANU

LIVE: Concert de excepție, în susținerea Filarmonicii Naționale!

Delegația Uniunii Europene la Chișinău sprijină echipa Filarmonicii Naționale, edificiul căreia a ars într-un incendiu în luna septembrie. Misiunea diplomatică organizează în această seară, începând cu ora 18, un concert susținut de Orchestra Națională și Ansamblul de acordeoniști „Concertino”. Publicul poate să-l urmărească on-line pe paginile de facebook ale Delegației UE în Republica Moldova și Filarmonicii Naționale.

„Filarmonica Națională, un pilon al culturii noastre a rămas fără edificiu. Ori cultura este domeniul care unește trecutul și viitorul unei societăți. Să susținem renașterea filarmonicii naționale căci împreună suntem mai puternici. Renaștem împreună”, se spune în mesajul publicat pe pagina evenimentului.

Ambasadorului Uniunii Europene Peter Michalko susține că prin oferirea sprijinului financiar pentru organizarea acestui concert speră că va vedea reabilitarea locașului de cultură.

„Incendiul care a devastat clădirea Filarmonicii nu poate să ne lase indiferenți și îmi exprim speranța că, prin eforturi comune, echipa Filarmonicii va reveni cât mai curând în casa ei. Uniunea Europeană este alături de Filarmonica Națională și sperăm că vom vedea reabilitarea acestui locaș de cultură. Doar împreună suntem mai puternici!”, a declarat ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko.

Concertul în susținerea Filarmonicii Naționale poate fi urmărit în direct pe facebook.com/jurnalmd.

Concert în susținerea echipei Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” - Renaștem Împreună, organizat de proiectul UE „Vizibilitate UE și a asistenței UE în Republica Moldova 2020”

Concert în susținerea echipei Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” - Renaștem Împreună, organizat de proiectul UE „Vizibilitate UE și a asistenței UE în Republica Moldova 2020” Posted by Jurnal.md on Friday, 6 November 2020

Amintim că Filarmonica a fost cuprinsă de flăcări pe 24 septembrie. Potrivit Laboratorului experimental anti-incendiar, totul s-a întâmplat din cauza că au fost încălcate regulile de protecție în timpul unor lucrări la secționarea metalului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: