Fostul deputat român reținut la Chișinău a atacat în judecată decretul privind retragerea cetățeniei R. Moldova. Decizia instanței

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat de autoritățile din țara vecină la 4 ani de pușcărie și reținut la Chișinău, acum 3 zile, a atacat în judecată decretul președintelui Igor Dodon privind retragerea cetățeniei R. Moldova. Despre aceasta a anunțat șeful statului în cadrul emisiunii Politica de la TV8. În același timp, Igor Dodon a declarat că dacă Rizea va solicita azil politic în țara noastră, cel mai probabil, Președinția nu îi va accepta cererea.

„A venit pe timpul lui Plahotniuc și au încercat oponenții să mă învinuiască pe mine că i-am dat cetățenie și îl ascund aici. Am semnat decretul și apoi a pierdut judecata, după ce a dat decretul meu în judecată. Va încerca să ceară azil politic. Deciziile în acest sens se iau tot la instituția prezidențială. Cel mai probabil nu va primi azil politic și va pleca în România, unde îl așteaptă”, a declarat Igor Dodon.

La 3 noiembrie, șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că a semnat un decret de retragere a cetățeniei oferite fostului deputat român, Cristian Rizea, care a fugit din România, după ce a fost condamnat la peste 4 ani de închisoare.

În aceeași zi, Rizea, cu noul nume Mihai Cristian Luigi, a fost reținut la Chișinău, de ofițerii de investigații ai Direcției Investigații Criminale a INI al IGP.

La sfârșitul lunii octombrie, fostul deputatul român Cristian Rizea, condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare în România, a fost surprins de către activistul Vasile Costiuc, cum se plimbă nestingherit prin Chişinău.

Cristian Rizea a fost surprins, în timp ce fuma o narghilea într-un restaurant din centrul Chişinăului. Asta după ce politicianul român şi-a parcat neregulamentar maşina de lux, în faţa restaurantului, fapt pentru care la faţa locului a fost solicitată Poliţia. Cei doi poliţişti veniţi să-l amendeze pe Cristian Rizea, care deţine şi cetăţenia moldovenească sub numele de Mihai Cristian, au declarat că nu-l cunosc pe politicianul român şi doar l-au amendat pentru parcare neregulamentară, a relatat adevarul.ro.


Pub