Noi dezvăluiri despre teroristul de la Viena: Tânărul ar fi depus jurământul de credință față de șeful organizației teroriste ISIS

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a comis un atentat terorist la Viena. Incidentul s-a sfârșit cu patru morți și mai mulți răniți. Într-un final acesta a fost ucis de polițiștii austrieci, scrie www.digisport.ro.

Foto: https://www.digi24.ro/

Tânărul originar din Macedonia de Nord era eliberat condiționat, după ce pe 25 aprilie 2019 fusese condamnat la 22 de luni de închisoare pentru că încercase să plece în Siria și să se alăture organizației ISIS.

El a fost component al unei echipe care a evoluat în Liga Națională de Minifotbal din Austria.

Tânărul avea chiar o pagină dedicată pe site-ul Federației de Minifotbal austriece. Potrivit acesteia, meciul în care teroristul a evoluat a avut loc în runda a 18-a a campionatului 2014/2015.

Acesta se radicalizase în ultimii ani și chiar posta pe contul său de Instagram fotografii cu arme automate. El a postat imagini cu momentul în care a depus jurământul de credință față de șeful organizației teroriste ISIS. De asemenea, ar fi trimis unor prieteni clipuri cu atacurile de la revista Charlie Hebdo.

Teroristul obișnuia să își viziteze anual casa părintească din satul montan Cellopek, aflat în partea de vest a Macedoniei de Nord.


Pub