Igor Dodon, despre diasporă: Oponenții scot totul din context. Și eu am rude plecate, toți suntem „moldoveni de pretutindeni”, indiferent de cum votați

Șeful statului Igor Dodon spune că nu a avut nicio intenție de jignire a oamenilor plecați în afara țării, atunci când a spus că „aceștia reprezintă un electorat paralel”. „M-am referit la o altă viziune decât a celor de acasă, dar noi toți suntem cetățeni ai acestei țări și noi vom depune eforturi, vom lansa programe pentru ca voi să reveniți acasă”, a declarat Igor Dodon.

Foto: UNIMEDIA

„Acolo sunt și rudele mele și toți sunteți cetățenii noștri. Oponenții încearcă să folosească asta, scot din context. Voi faceți foarte mult pentru a susține Republica Moldova, țara noastră reușește și datorită suportului dvs. Am spus că lansăm mai multe programe și vă așteptăm acasă.

Fratele soției tot este in diasporă... nu-mi place cuvântul diasporă, haideți să numim „moldoveni de pretutindeni”, era programul „români de pretudindeni”, dar la noi va fi „moldoveni de pretudindeni?! Înțeleg că mulți dintre voi vă uitați sceptic la mine și votați geopolitic și credeți că dacă o votați pe Maia Sandu o să fie Europa la noi acasă, dar n-o să fie nico Europă la noi acasă”, a declarat Igor Dodon.

Precizările vin după ce declarația că oamenii din diasporă ar reprezenta un „electorat paralel” au stârnit mai multe critici la adresa președintelui Igor Dodon, care a fost depășit în primul tur de contracandidat sa, Maia Sandu, datorită voturilor venite din diasporă.


Pub