Cum comentează Renato Usatîi ruperea acordului de colaborare cu acesta de către Partidul lui Jirinovski

Renato Usatîi a venit cu o reacție la ruperea acordului de colaborare cu Partidul Liberal Democrat din Federația Rusă, condus de cunoscutul politician Vladimir Jirinovski și acuzațiile la adresa sa precum că și-a făcut campanie pe banii lui Plahotniuc și trădat cetățenii. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Declarația făcută ieri de către Partidul Liberal Democrat din Federația Rusă este doar partea vizibilă a presiunilor majore exercitate asupra mea în ultimele zile”, a declarat Usatîi.

Ieri, Partidul Liberal Democrat din Federația Rusă, a rupt acordul de colaborare cu Partidul Nostru din Moldova, condus de primarul de Bălți, Renato Usatîi, semnat cu mult fast în 2017. Fracțiunea partidului rus a lansa o declarație, în care îl acuză pe Usatîi de colaborare cu regimul oligarhic, de trădare și înțelegeri de culise cu „dușmanii Federației Ruse”. Usatîi nu a comentat deocamdată această declarație.

În luna martie 2017, la Moscova, liderii celor două formațiuni, Renato Usatîi și politicanul ultranaționalist rus, Vladimir Jirinovski au semnat un acord de colaborare între cele două formațiuni - Partidul Liberal Democrat din Rusia și Partidul Nostru.


Pub