Bărbatul din Anenii Noi care și-a luat ostatici proprii copii și și-a amenințat fosta soție că îi va omorî, a fost plasat în arest pentru 30 de zile

Bărbatul din Anenii noi care ieri și-a luat ostatici proprii copii și și-a amenințat fosta soție că îi va omorî, dacă nu se întoarce la el, a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Foto: politia.md

„Astăzi, Procuratura raionului Anenii Noi i-a înaintat bărbatului învinuirea pentru luarea de ostatici. Acum câteva minute, la demersul procurorilor, el a fost plasat în arest pentru 30 de zile”, ne-a comunicat Maria Vieru.

Amintim că ieri dimineață, bărbatul a venit acasă, în stare de ebrietate avansată, și aplicându-i câteva lovituri de cuțit femeii care se afla cu copiii, i-a luat ostatici pe cei trei minori de 7, 4 și unul de doar un anișor.

Femeia a reușit să fugă și să anunțe polițiștii. Imediat la fața locului au intervenit mai multe echipaje de Poliție, angajații Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, cei de la Inspectoratul Național de Investigații, mascații de la BPDS „Fulger”, specialistul psiholog și procurorii.

După lungi tratative cu ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu și cu șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, acesta continua să țină cuțitul în regiunea gâtului copilului de 4 ani, luat ostatic, amenințând că îl omoară.

La un moment dat, șeful poliției a observat că viața copilui este într-un pericol iminent și a decis să intervină personal în forță, reușind să-l salveze.

În același moment au intervenit angajații BPDS „Fulger” și cei de la INI, bărbatul fiind pus la pământ.

În timpul operațiunii de salvare, un angajat al poliției a fost rănit, având nevoie de îngrijiri medicale.


Pub