E clasic şi totodată blindat: acest superb Mercedes-Benz 560 SEL ne arată cum se făceau asemenea limuzine acum 30 de ani

Când vorbim de Mercedesuri blindate, parcă inevitabil ne gândim cu toţii la limuzine foarte moderne, or, maxim la un W140 blindat. Nu prea-şi imaginează nimeni exemplare lansate mai devreme de atât. Dar şi înainte de W140 existau oameni care aveau nevoie de protecţie sporită. Iar Mercedes-Benz a fost dintotdeauna una din alegerile principale pentru cei ce-şi doresc vehicule blindate, informează PiataAuto.md într-un articol special.

Foto: PiataAuto.md

Azi vorbim de un Mercedes-Benz S-Class din generaţia W126, deci predecesorul lui W140. Modelul ăsta s-a produs foarte mult timp, între anii 1979 şi 1991, iar exemplarul din imagini e unul fabricat chiar în 1991, deci ultimul an de producţie.

E o motorizare 560 SEL cu propulsor de 5.6 litri V8 sub capotă, de 279 CP şi 430 Nm, cuplat la o cutie de viteze automată cu 4 trepte. Imaginează-ți cât de privilegiat de simțeai în anii 80 să conduci o mașină cu motor de 5.6 litri, cu 279 CP CP la activ!

Mercedes-Benz 560 SEL / Sursa:PiataAuto.md

Toate astea sunt savuroase, fără îndoială, dar lucrurile deosebite la acest Mercedes-Benz abia încep. E un automobil blindat, produs iniţial pentru unul din şeicii din golful persic. Maşina era gândită să-şi mascheze discret blindajul, întrucât dacă ai privi pe dinafară acest Mercedes-Benz, n-ai spune că e proiectat să reziste gloanţelor. Pe dinafară pare doar un Mercedes-Benz W126 excelent păstat, iar rolul lui special îţi poate fi sugerat doar de către micile orificii de pe aripile faţă, rezervate steagurilor în misiuni oficiale.

Dacă priveşti mai atent, desigur, vei remarca grosimea diferită a unor elemente pe la geamuri, iar dacă ajungi să dechizi geamurile, vei constata şi grosimea lor specială. Fiind gândit de ingineri germani din start ca un vehicul blindat, toate elementele din zone vulnerabile sunt ranforsate pentru blindaj, inclusiv lăcăţile uşilor şi chiar balamalele. Până la urmă, acest S-Class trebuia să fie la fel de confortabil, silenţios şi indestructibil ca oricare alt S-Class din generaţia sa!

Mercedes-Benz 560 SEL blindat, geamuri / Sursa:PiataAuto.md

La interior luxul e oferit în doză moderată, habitaclul fiind unul de velur, bine păstrat din 1991 până astăzi, vreme de aproape 30 de ani. Discreţia e asigurată doar de draperii, iar în faţă şoferul are câteva comenzi speciale pentru cazurile în care blindajul maşinii ar fi pus la încercare.

Mercedes-Benz 560 SEL / Sursa:PiataAuto.md

Pe lângă blindaj, acest Mercedes mai are ceva special: un parcurs extrem de mic pentru vârsta sa onorabilă. Mai multe informații și imagini cu acest superb Mercedes-Benz clasic blindat, găsiți în articolul de pe PiataAuto.md.


Pub